Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022

"Ποιος θυμάται τους Έλληνες; " Το Ολοκαύτωμα στη Μικρά Ασία ανάμεσα στη Λήθη και την Αναγνώριση .

 

 H συνέντευξή μου στον τηλεοπτικό σταθμό Θράκη Νετ.

 



Σήμερα  Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2020  και ώρα 8μμ, στο διαδικτυακό αρχονταρίκι της "Ελληνικής Νεως" θα πραγματοποιηθεί ομιλία από το Θεοφάνη Μαλκίδη  με θέμα :
 
"Ποιος θυμάται τους Έλληνες; "  Το Ολοκαύτωμα στη Μικρά Ασία ανάμεσα στη Λήθη και την Αναγνώριση .


 
 
 


Join Zoom Meeting


Meeting ID: 822 1699 2275

Passcode: 953123

 

 

Ο Θεοφάνης Μαλκίδης γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη από προγόνους διασωθέντες της Γενοκτονίας η οποία τελέσθηκε από την Τουρκία στο χρονικό διάστημα 1908-1924 και των Ολοκαυτωμάτων κατά τη διάρκεια της Ναζιστικής και Φασιστικής Κατοχής  (1941-1944), όπου η οικογένειά του είχε θύματα, ορφανά και αγνοούμενους.
 
Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες, Παιδαγωγικά και Κοινωνιολογία της Ιστορίας και είναι διδάκτορας του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών.
 
Ασχολείται με το ζήτημα της ανάδειξης και διεθνοποίησης  της Γενοκτονίας, με τα εγκλήματα από τις Ναζιστικές και Φασιστικές δυνάμεις Κατοχής, με τα θέματα   του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού,  της Θράκης, του Αιγαίου, της Κύπρου, της Μακεδονίας, καθώς και με τις οικονομικές και κοινωνικές πτυχές της σύγχρονης Ελληνικής παρουσίας στα Βαλκάνια, στον Εύξεινο Πόντο και την ανατολική Μεσόγειο.
Για τη δραστηριότητά του έχει τιμηθεί τόσο στο εσωτερικό όσο  και το εξωτερικό και επιπλέον έχει τιμηθεί από την Προεδρία  της Ελληνικής Δημοκρατίας και το  Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας  για την μακροχρόνια και ανιδιοτελή του συμπαράσταση   στον πάσχοντα συνάνθρωπο.
 
Τα κείμενα  του Θεοφάνη Μαλκίδη έχουν δημοσιευθεί σε αυτοτελείς μελέτες, επιστημονικά περιοδικά, συλλογικούς τόμους και πρακτικά συνεδρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό και   έχουν μεταφρασθεί στην αγγλική, γαλλική, ιταλική, ισπανική, αρμενική, ρωσική, ρουμανική, αλβανική και τουρκική γλώσσα.