Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023

Νόμπελ Ειρήνης για τον Ερντογάν....


Η επιστολή με την οποία προτείνεται ο … προφήτης Ερντογάν για το Νόμπελ Ειρήνης

Η Γερουσία του Πακιστάν πρότεινε  τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ως υποψήφιο για το Νόμπελ Ειρήνης για τις …προσπάθειές του να επιλύσει την ουκρανική κρίση.


Σε μία πρωτοφανούς γελοιότητας κίνηση το (ακραία φιλοτουρκικό) Πακιστάν αναφέρει σε κείμενο που ενέκρινε η Γερουσία του τα εξής: «Ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας μετατράπηκε γρήγορα σε πυρηνικό σημείο ανάφλεξης που θα μπορούσε να είχε καταλήξει σε καταστροφή για ολόκληρο τον κόσμο. Λόγω των άοκνων προσπαθειών του (Ερντογάν), των έγκαιρων και αποτελεσματικών παρεμβάσεων και με τις δύο πλευρές, απέτρεψε μόνος του μια παγκόσμια καταστροφή».



Αν δεν έχετε ακόμη πέσει κάτω από τα γέλια το κείμενο που υπογράφει ο Μοχάμεντ Σαντίκ Σαντζράνι, πρόεδρος της Γερουσίας του Πακιστάν, σε επιστολή του προς τη νορβηγική επιτροπή Νόμπελ, έχει και άλλα:




Αποκαλεί τον Ερντογάν «πραγματικό statesman και ηγέτη, που προσπαθεί πάντα για τη βελτίωση και την ευημερία όχι μόνο της χώρας του, αλλά της περιοχής και του κόσμου γενικότερα. Δεν έχει αποδείξει μόνο την άξια ηγεσία του για την χώρα του και την περιοχή, αλλά μεταφέρει το αληθινό μήνυμα του Αγίου Προφήτη Μωάμεθ και τις διδαχές του για ειρήνη, ανεκτικότητα και αγάπη για όλη την ανθρωπότητα, καθώς «συνεχίζει να καταρρίπτει τους μύθους και τις παρανοήσεις που σχετίζονται με τις ισλαμικές διδασκαλίες».