Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Ανακοίνωση Τύπου Ιερό Ίδρυμα Παναγία Σουμελά Ποντίων Αμερικής

Την Παρασκευή 19η Ιουνίου 2009 στις 5:00 μμ ολοκληρώθηκε από το Ιερό Ίδρυμα ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ η αγορά όμορου με το υπάρχον οικόπεδο στο West Milford, NJ. Η σχετική υπογραφή συμβολαίων ιδιοκτησίας πραγματοποιήθηκε στα δικηγορικά γραφεία των Masessa & Cluff στη διεύθυνση 1524 Route 23 North, Butler NJ 07480. Τα συμβόλαια υπογράφηκαν από τον Πρόεδρο και την Ταμία του Ιερού Ιδρύματος Παναγία Σουμελά Δρα. Χαράλαμπο Β. Βασιλειάδη και δ. Ελένη Κυριλλίδου αντίστοιχα.

Πέρα των προαναφερομένων, στην υπογραφή των συμβολαίων παρευρισκόταν ο Μέγας Ευεργέτης και Επίτιμο Μέλος του Συμβουλίου Παραπιστευματοδόχων (Board of Trustees) του Ιερού Ιδρύματος κ. Βασίλειος Κακουλίδης, οι πρώην Πρόεδροι κ.κ. Βασίλειος Βασιλειάδης και Γεώργιος Τρικίδης, η πρώην Πρόεδρος του Γυναικείου Τμήματος κ. Σημέλα Τρικίδου και ο νομικός σύμβουλος του Ιερού Ιδρύματος κ. Κωνσταντίνος Στάμος, Esq. Επίσης παρευρέθηκαν οι κ.κ. Ηλίας Τσεκερίδης, Πρόεδρος της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων (ΔιΣυΠΕ) και πρώην Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ και Καναδά και Γεώργιος Τσιλφίδης, Αναπληρωτής Πρόεδρος Παμποντιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ και Καναδά και Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων «Πόντος» του Norwalk, Connecticut.

Το νέο οικόπεδο όπως δείχνει η ακόλουθη αεροφωτογραφία είναι περίπου 3.85 acres (15.58 στρέμματα) και συνορεύει με το υπάρχον των 3.76 acres (15.22 στρέμματα). Έτσι η συνολική επιφάνεια των δύο οικοπέδων είναι 7.61 acres (30.80 στρέμματα). Το ποσό αγοράς ανήλθε στα $320.000 και θα πληρωθεί πέρα της προκαταβολής σε 5 ετήσιες δόσεις.