Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΕΛΕΣΗ ΠΑΝΔΗΜΟΥ ΕΤΗΣΙΟΥ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΕΩΤΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου « Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα», που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, κάνει γνωστό σε όλους τους ευσεβείς Χριστιανούς, ότι την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2010, γιορτή της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Μεγαλομάρτυρος και Τροπαιοφόρου Αγίου Γεωργίου, θα τελεσθεί στην Ιερά Μονή «Αγίου Γεωργίου Περιστερώτα», στο Ροδοχώρι Νάουσας, η καθιερωμένη Θεία Λειτουργία και το Πάνδημο Ετήσιο Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών όλων των πρωτεργατών, δωρητών, ευεργετών και ενισχυτών της Ιεράς Μονής, των κατά καιρούς αποβιωσάντων κατοίκων του Ροδοχωρίου και όλων των συγγενών και προσφιλών προσώπων των μελών του Σωματείου.
Η ημέρα αυτή ήταν μεγάλη γιορτή και εορταζόταν στον αλησμόνητο Πόντο με ιδιαίτερη ευλάβεια και πανηγυρικές εκδηλώσεις. Μάλιστα δε από τη γιορτή αυτή ο μήνας Νοέμβριος ονομάζεται από τους Πόντιους ‘’Αεργίτες’’. Την μεγάλη αυτή γιορτή, η οποία γιορτάζεται από την Εκκλησία μας, την γιορτάζει και το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας, με την τέλεση κάθε χρόνο θείας Λειτουργίας στην Ιερά Μονή, συνεχίζοντας την παράδοση από τον αλησμόνητο Πόντο.
Φέτος, παράλληλα με τον εορτασμό της Ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου Γεωργίου θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του μεγάλου ευεργέτη του ελληνισμού του Πόντου αρχμιναδρίτη της Μονής του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα, Γρηγόριου Σιδηρουργόπουλου.

Από το Διοικητικό Συμβούλιο