Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Οι Έλληνες της Κύπρου ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ



«Δεν θέλω επενδύσεις, δε θέλω μετοχές, μονάχα της Κερύνειας ελεύθερες ακτές»




Με το παραπάνω σύνθημα αλλά και με πολλά ακόμη, οι φοιτητές της Παγκύπριας Ενιαίας Οργάνωσης Φοιτητών (ΠΕΟΦ) διαδήλωσαν για την Τουρκική κατοχή και για την 15η Νοεμβρίου 1983, όταν ο δήμιος του Ελληνισμού Ραούφ Ντενκτάς), ανακήρυξε το ψευδοκράτος.

Από το 1974 μέχρι σήμερα οι Έλληνες φοιτητές από την Κύπρο μας, αντιστέκονται και πραγματοποίησαν εκδηλώσεις και πορεία προς το τουρκικό προξενείο της Θεσσαλονίκης. Τόπος συγκέντρωσης και εκκίνησης της πορείας, ήταν το Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού του Αγίου Γρηγορίου Παλαμά, απ' όπου ξεκίνησαν, αφού πραγματοποίησαν εκδήλωση, ενημερώνοντας τους πολίτες για τα τεκταινόμενα στην Κύπρο.

Στην εκδήλωση μίλησαν ο Νικόλας Ιωαννίδης, πρώην γραμματέας της ΠΕΟΦ, γιος του πλοιάρχου Ιωαννίδη ο οποίος έχασε τη ζωή του μαζί με άλλους 12 συμπατριώτες μας τον Ιούλιο στην έκρηξη στο Μαρί, ο ιστορικός Ιωάννης Φριτζηλάς, ο Φάνης Μαλκίδης και ο γραμματέας της ΠΕΟΦ Γιώργος Τάττης.

Η αντικατοχική πορεία, στο δρόμο των αγώνων που χάραξαν ο Αυξεντίου, ο Παλληκαρίδης και ο Μάτσης, κατέληξε στο τουρκικό προξενείο, έξω από το οποίο βρισκόταν σε εξέλιξη από την Κυριακή απεργία πείνας Ελλήνων φοιτητών, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την τουρκική κατοχή μεγάλου μέρους της Κύπρου μας. Στη διάρκεια της πορείας, ακούστηκαν πολλά συνθήματα κατά της ομοσπονδίας, όπως «η ομοσπονδία δεν έχει θέση σε χώμα ιερό, σε χώμα που ποτίστηκε με αίμα ελληνικό».

Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης που έβλεπαν τους νέους της ΠΕΟΦ να περνούν, τους χειροκροτούσαν. Ευτυχώς που υπάρχουν νέοι με ΨΥΧΗ και ΙΔΑΝΙΚΑ, νέοι που μας κάνουν περήφανους.

Δείτε τα βίντεο από την πορεία
http://youtu.be/BRhkknKnegc




http://youtu.be/NZe1m8pgYZA



http://youtu.be/liML-D1A0Uo



http://youtu.be/mdQCHPqgsAo