Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Για τους προσκόπους της Μικράς Ασίας


Μία σημαντική εκδήλωση  πραγματοποιήθηκε στην εξαιρετική αίθουσα «Όσκαρ» της Καβάλας, μία ξεχωριστή εκδήλωση, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη κου Αρχέλαου Γρανά,.

Με αφορμή την θυσία των αδελφών μας πριν από περίπου 90 χρόνια στις αλημόνητες πατρίδες, στο Αϊδίνι, στα Σώκια και στην Κάτω Παναγιά, ο Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Καβάλας, σε συνεργασία με την Περιφέρειά μας, διοργάνωσε μία εκδήλωση μνήμης που έμεινε αξέχαστη σε όσους παραβρέθηκαν.

Κεντρικός ομιλητής για το γεγονός της θυσίας ήταν ο κύριος Μαλκίδης Θεοφάνης, ο οποίος και παρουσίασε με εξαιρετικό τρόπο τα γεγονότα που σημάδεψαν ανεξίτηλα τον ελληνικό αλλά και τον παγκόσμιο Προσκοπισμό.

Επίσης, ο Αναπληρωτής Περιφερειακός Έφορος Μεγγίδης Διαλεκτός-Δημήτριος, προχώρησε σε μία συνολική παρουσίαση του Προσκοπισμού που άνθησε για λίγα χρόνια, μέχρι την μεγάλη καταστροφή, στην Μικρά Ασία, την Κωνσταντινούπολη και την Ανατολική Θράκη.

Η βραδιά έκλεισε με τραγούδια της περιοχής από την μελωδικότατη χορωδία του Συλλόγου Μικρασιατών, η οποία και έδωσε μία τελευταία υπέροχη πινελιά στην όμορφη βραδιά μας.

Στο τέλος της βραδιάς η σκέψη μας ήταν στα αδέρφια μας που με την θυσία τους, έδειξαν έμπρακτα την προσήλωσή τους στις Αρχές της Κίνησης μας…
ΑΘΑΝΑΤΟΙ…


Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Καβάλας