Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Η ώρα της αλήθειας για όλους



 
 
Θεοφάνης Μαλκίδης


Η ώρα της αλήθειας για όλους

 
Μέρος της ομιλίας του Θ. Μαλκίδη στις εκδηλώσεις για τον Ποντιακό Ελληνισμό που οργάνωσε ο Σύλλογος Ποντίων Ντόρτμουντ και Περιχώρων “Ξενιτέας”, όπου τιμήθηκε για την προσφορά του στην αναγνώριση της Γενοκτονίας

 
Ζούμε ιστορικές στιγμές, σε ό,τι έχει σχέση με το ζήτημα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας. Από το Ερεβάν και τη Ρώμη μέχρι εδώ στην Γερμανία και την πρωτεύουσα της, το Βερολίνο, όλοι πλέον μιλούν για το μαζικό έγκλημα που στοίχισε τη ζωή στους ανθρώπους μας και τους συνανθρώπους μας, όλοι αναφέρονται στην αναγκαιότητα αναγνώρισης της Γενοκτονίας.

 
Βρέθηκα πριν λίγες ώρες στην πρωτεύουσα της Αρμενίας, το Ερεβάν, όπου ο πρόεδρος της χώρας μίλησε για εμάς, για τους Έλληνες που δολοφονήθηκαν και μετά από λίγο έζησα την ιστορική αναφορά του προέδρου της Γερμανίας στο Βερολίνο, για το ίδιο επίσης ζήτημα. Μπροστά στις συλλογικές και προσωπικές δυσκολίες και δοκιμασίες που αντιμετωπίζουμε, οι αναφορές αυτές, ήταν μία ώθηση για το μοναχικό, δύσκολο και ανηφορικό δρόμο, που βαδίζουμε όλα αυτά τα χρόνια.

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι αυτές οι δηλώσεις στη Γενοκτονία δεν ήρθαν από το πουθενά, δεν αποτελούν δηλαδή αναφορές που σημειώθηκαν χωρίς προηγούμενο υπόβαθρο. Ήρθαν γιατί αποφασισμένοι, σοβαροί, ανιδιοτελείς και συνεπείς άνθρωποι, εδώ και καιρό, από τις ΗΠΑ και τον Καναδά, μέχρι την Αυστραλία, την Γερμανία, τη Σουηδία και όλον τον κόσμο, δρουν σε δύο μέτωπα, γνωρίζοντας ότι θα έρθει η Ανάσταση.

Γνωρίζουμε όλοι ότι παρόλη την αδιαφορία, την υποκρισία και την εχθρότητα της Ελλάδας, την προπαγάνδα, το ψεύδος και τους μηχανισμούς εξαφάνισης της Τουρκίας, η διεθνής κοινότητα είναι έτοιμη να ακούσει, είναι έτοιμη να μιλήσει, είναι έτοιμη να αναγνωρίσει.

Οι αναφορές και αναγνωρίσεις της Γενοκτονίας από κοινοβούλια, αρχηγούς κρατών, πολιτικούς, ακαδημαικούς και ερευνητές, αποτελούν κορυφαίες στιγμές της υπόθεσης. Μένει σε όλους μας, παρά το διπλό εμπόδιο που έχουμε μπροστά μας, να συνεχίσουμε με την ίδια αγωνιστικότητα και επιμονή τον νικηφόρο αγώνα της αλήθειας.