Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Η "προσβολή της μνήμης του φασίστα Κεμάλ" και το τουρκικό κράτος- φυλακή



Θ. Μαλκίδης 

Η  "προσβολή της μνήμης του φασίστα Κεμάλ" και  το τουρκικό κράτος- φυλακή   



1. Το κράτος – πρωτεύουσα των φυλακών του πλανήτη. Η σύλληψη και η κατηγορία για τον αγωνιστή Βασίλη Γιάννη Γιαυλαλί 



Φέτος συμπληρώνονται 45 χρόνια διώξεων πολιτικών και διανοουμένων, συνεχών δολοφονιών, αγνοουμένων, καταπίεσης, τυραννίας και λευκών κελιών στην Τουρκία. 

Η Τουρκία κατατάσσεται μεταξύ των πρώτων χωρών, με κριτήριο τον αριθμό των φυλακών της. Διαθέτει 19 διαφορετικούς τύπους φυλακών, πάνω από 650 (!) φυλακές και δεκάδες φυλακές τύπου F (λευκά κελιά). Συνολικά ο πληθυσμός των φυλακών της Τουρκίας ξεπερνάει τον πληθυσμό δέκα μεγάλων πόλεων!


Η Τουρκία έχει φυλακίσει χιλιάδες άνθρωποι για τις ιδέες τους μεταξύ των οποίων 18 δήμαρχοι, έξι βουλευτές και 70 δημοσιογράφοι.


Η  σύλληψη του Βασίλη Γιάννη Γιαυλαλί - YANNİS VASİLİS YAYLALI’- και η κατηγορία  από το  τουρκικό κράτος εναντίον του  για προσβολή της μνήμης του φασίστα 

Κεμάλ (!), αποτελεί πρόκληση για κάθε δημοκράτη και ελεύθερο άνθρωπο. 
Για εμάς η υπεράσπιση του Βασίλη ενισχύεται και  λόγω της παρουσίας μας στο συνέδριο στην Άγκυρα για τη Γενοκτονία που έγινε τον περασμένο Απρίλιο, όπου ο Βασίλης είχε ιδιαίτερη  συμμετοχή. 
("Νέα Υόρκη- Στοκχόλμη- Γερεβάν- Άγκυρα"


"Το Συνέδριο για τον Πόντο και τη Γενοκτονία στην Άγκυρα!"
http://malkidis.blogspot.gr/2016/04/blog-post_8.html )

Όπως έχει μεγάλη συμμετοχή και δραστηριότητα στον αγώνα των  Ρωμιών, τους Κούρδων  και όλων των λαών για απελευθέρωση από το τυραννικό και φασιστικό τουρκικό καθεστώς.  Ένας άνθρωπος που έμαθε για τη Ρωμαίικη - Ποντιακή καταγωγή του, όταν συνελήφθη αιχμάλωτος από τους Κούρδους......


2. Απόσυρση της κατηγορίας από τον Βασίλη και από όλους   τους  πολιτικούς κρατούμενους  στην Τουρκία


Το τουρκικό κράτος καθημερινά βασανίζει και δολοφονεί αθώους πολίτες για τις πολιτικές τους πεποιθήσεις, την ώρα που πραγματοποιεί προπαγάνδα για το νέο δημοκρατικό της πρόσωπο, προκειμένου να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι αυτονόητη υποχρέωσή μας η συνεχής καταδίκη και καταγγελία των εγκληματικών μεθόδων και πρακτικών του κράτους- φυλακή. 


Ο  Βασίλης  αποτελεί έναν σημαντικό αγωνιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθερίας του λόγου στην Τουρκία και αποτελεί φωνή ανάδειξης των εγκλημάτων που σημειώθηκαν εναντίον των Ελλήνων, των Αρμενίων, των Κούρδων και των άλλων λαών. 


Καλούμαστε όλοι να πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αποσυρθούν οι κατηγορίες, και μάλιστα αυτή που αναφέρεται στην προσβολή της μνήμης του Κεμάλ, του δασκάλου του Χίτλερ!


Απευθυνόμαστε στα μέλη του Ελληνικού κοινοβουλίου, στους Ευρωβουλευτές,  στα κόμματα, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στους Δικηγορικούς Συλλόγους σε όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς δημοσιογράφων, μέσων ενημέρωσης, εκδοτών και φορείς εργαζόμενων, καθώς και σε κάθε δημοκράτη αντιφασίστα  πολίτη.


Είναι καθήκον μας για έναν άνθρωπο που  αγωνίζεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων, των Ασσυρίων και των Αρμενίων. Ένας αγώνας που έχει  συνέπεια,  για να συνεχίσει να είναι μαζί μας στον κοινό μας αγώνα μέχρι την τελική νίκη.






Το έγγραφο με το οποίο κατηγορείται ο Βασίλης για προσβολή της μνήμης του φασίστα Κεμάλ! 



Για περισσότερες πληροφορίες για τον Βασίλη  

https://www.facebook.com/YannisVasilisYaylali?fref=ts