Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Τέσσερις ακόμη αγνοούμενοι της εισβολής της φασιστικής Τουρκίας το 1974 στην Κύπρο, κηδεύονται....




Θ. Μαλκίδης 

Κηδεύονται τέσσερις ακόμη αγνοούμενοι της εισβολής της φασιστικής Τουρκίας στην Κύπρο το 1974.... 


Η κηδεία του μέχρι πρότινος αγνοούμενου Λουκά Ταντίρη 18 ετών το 1974,  θα τελεστεί την Κυριακή, 23 Απριλίου στις 11 π.μ. στον Άγιο Ελευθέριο στα Λατσιά.

Ο Λουκάς Ταντίρης του 281 Τάγματος Πεζικού πολέμησε  τους Τούρκους εισβολείς, στις μάχες Κοντεμένου, Καραβά, Λαπήθου και Αγίου Ερμολάου και από το Δεκαπενταύγουστο του 1974  ήταν αγνοούμενος. Τα οστά του βρέθηκαν σε ομαδικό τάφο στο Μάσσαρι της Μόρφου, μαζί με άλλους πέντε συμπολεμιστές τους και ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο DNA.
Αντί στεφάνων να γίνονται εισφορές στον Σύνδεσμο «Ένα Όνειρο, Μία Ευχή».

Η κηδεία του Σωτήριου Προκοπίου 21 ετών,  από την Κυπερούντα που ανήκε στο 281 Τάγμα Πεζικού , η τύχη του οποίου αγνοείτο από τις 14 Αυγούστου 1974 και τα οστά του οποίου ανευρέθηκαν σε ομαδικό τάφο στο Μάσαρι Μόρφου και ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο DNA, θα γίνει την Κυριακή 23 Απριλίου 2017 και ώρα 10.30 π.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Αρσενίου στην Κυπερούντα 

Αντί στεφάνων παράκληση όπως γίνονται εισφορές για το Μνημείο Ηρώων Κυπερούντας

Η κηδεία του Βασίλη Κκόλια από τον Μαραθόβουνο, που έπεσε ηρωικώς μαχόμενος τον Αύγουστο του 1974, τα λείψανα του οποίου βρέθηκαν σε ομαδικό τάφο στην περιοχή Μιας Μηλιάς θα γίνει  την Κυριακή 23/4/2017, στις 2:00 μ.μ. από τον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου στο Μαρώνι Λάρνακας 

Αντί στεφάνων να γίνονται εισφορές για ανέγερση προτομής.





Το Σάββατο 22 Απριλίου στις   11: 00 πμ από τον ιερό ναό της Αγίας Βαρβάρας στο Καιμακλί κηδεύεται ο Αντώνης Παπαιωάννου Λοχίας του 286 Τ.Π, ο οποίος έπεσε μαχόμενος την 15η Αυγούστου 1974.  Η ταφή θα γίνει στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας. 

Εκτός των τεσσάρων προαναφερθέντων εξόδιων ακολουθιών που θα γίνουν την Κυριακή, έχουν προηγηθεί και θα ακολουθήσουν και άλλες κηδείες αγνοουμένων του 1974, που αποτελούν τη «ζώσα» συνιστώσα της Κυπριακής τραγωδίας, θα πρέπει να αναφέρουμε και την πρόσφατη ταυτοποίηση του  19 χρονου στρατιώτη της ΕΛΔΥΚ Μανούσου Τριανταφυλλίδη.



Ο Μ. Τριανταφυλλίδης ο οποίος  αγνοούνταν από την 16η Αυγούστου 1974 θα μεταφερθεί στην Αθήνα στις 
23 Μαΐου για να γίνει η κηδεία και η  ταφή του στο Μνημείο Ηρώων των Ποταμιών του Δήμου Χερσονήσου Κρήτης, από όπου καταγόταν.

Το έγκλημα με τους αγνοούμενους το ξεκίνησε το ίδιο φασιστικό καθεστώς με τη Γενοκτονία στον Πόντο, στην Ιωνία, στη Θράκη, στην Καππαδοκία, το οποίο  επειδή δεν τιμωρήθηκε επαναλήφθηκε το 1974. 
Επιπλέον αντιγράφτηκε από αντίστοιχα  καθεστώτα όπως το Ναζιστικό του Χίτλερ, το Φασιστικό του Μουσολίνι και του Βιντέλα στην Αργεντινή  και εξελίχτηκε από τους επίγονους του Κεμάλ, τον Ερντογάν και το κράτος των Γκρίζων Λύκων και των μαφιόζων, στη σημερινή Τουρκία και το Κουρδιστάν. Οι περισσότεροι  γνωρίζουν τις ανακοινώσεις του Ερυθρού Σταυρού για τους αγνοούμενους και τις διαδηλώσεις των συγγενών τους από την Λευκωσία  μέχρι την πλατεία Μαίου  στο Μπουένος Άιρες και τους δρόμους της Κωσταντινούπολης και του Ντιγιαρμπακίρ. 

Οι αγνοούμενοι της Κερύνειας, της Αμμοχώστου και της Μόρφου, είναι η συνέχεια των αγνοουμένων της Τραπεζούντας, της Σμύρνης, της Αδριανούπολης. Το ίδιο καθεστώς αφού δεν τιμωρήθηκε το 1922 επανέλαβε τα εγκλήματά του το 1974 τα επαναλαμβάνει και σήμερα. Όμως είναι βέβαιο ότι η τραγωδία θα έχει κάθαρση και Ύβρις  Νέμεσις.