Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017

Κηδεία του μέχρι πρότινος αγνοούμενου στρατιώτη Γεωργίου Μιχαήλ



Κηδεία του μέχρι πρότινος αγνοούμενου στρατιώτη Γεωργίου Μιχαήλ 

Έγινε πριν λίγες ώρες η κηδεία του μέχρι πρότινος αγνοούμενου στρατιώτη Γεωργίου Μιχαήλ .Ο Γεώργιος Μιχαήλ, του Παναγιώτη και της Μαρούλλας, αγνοούμενος για 43 χρόνια είχε καταταγεί ως εθελοντής 19 χρονών το 1974, στον 3ο Λόχο του Λοχαγού Χαρ. Λόττα στην περιοχή Τράχωνα στην πρώτη γραμμή στη Λευκωσία αμέσως με την έναρξη της τουρκικής εισβολής. 

Στη συνέχεια, ενώ είχε τραυματιστεί στο μηρό και ο λοχαγός του τον είχε επιβιβάσει σε αυτοκίνητο για να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο, εκείνος αποβιβάστηκε και συνέχισε να πολεμά. Με την έναρξη της εκεχειρίας οι Τούρκοι περικύκλωσαν τα 2-3 φυλάκια με άρματα, όπου σε ένα αμυνόταν και ο Γιώργος Μιχαήλ τραυματισμένος. Για να μην εγκλωβιστούν στους Τούρκους, επιχείρησαν να συμπτυχθούν μερικές εκατοντάδες μέτρα πιο πίσω (5-6 στρατιώτες με μερικούς εφέδρους). 

Έπρεπε να διασχίσουν ένα γυμνό χωράφι και οι στρατιώτες κινούνταν στο έδαφος έρπην βαλλόμενοι συνεχώς. Ο έφεδρος στρατώτης Αποστόλης Κονναρής (Αντωνίου) με τρύπα σφαίρας στο κράνος που του έξυσε το κρανίο προσέγγισε στα 7-8 μέτρα τον Γιώργο ο οποίος σφάδαζε από τους πόνους λόγω του τραύματος αλλά δεν ήθελε να αιχμαλωτιστεί και φώναξε όσο μπορούσε στον Αποστόλη.
Ο Αποστόλης αρνήθηκε και τον παρότρυνε να συνεχίσουν συρόμενοι στο έδαφος. Ξαφνικά ο Κύπρος Ιωάννου (δεκανέας πολυβολητής) προσέτρεξε για βοήθειά τους, σήκωσε τον Γιώργο Μιχαήλ, αλλά μια ριπή σκότωσε τον Κύπρο Ιωάννου και ο Γιώργος σωριάστηκε στο έδαφος.Ο Γιώργος Μιχαήλ βρέθηκε σε ομαδικό τάφο με τρύπα σφαίρας στο κεφάλι.....







Φωτογραφία του Costas Mavrides.