Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Τα εγκλήματα του Κεμαλισμού που δεν τιμωρήθηκαν και η Ελλαδική αδιαφορία....TÜRKİYE’DE SOYKIRIM SÜRÜYOR VE ULUSUNA, HALKINA DÜŞMAN BİR DEVLET: YUNANİSTAN

Αποτέλεσμα εικόνας για γενοκτονία
Θ. Μαλκίδης
« Η Γενοκτονία συνεχίζεται»
Μέρος της συνέντευξης στο ραδιοφωνικό σταθμό 
Κανάλι Ένα του Πειραιά
Ο Θεοφάνης Μαλκίδης, μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για την μελέτη των Γενοκτονιών, μίλησε στο Κανάλι Ένα,  και αναφέρθηκε μεταξύ των άλλων και στα εξής:
«Η Γενοκτονία των άνω του ενός εκατομμυρίου Ελλήνων από τους Νεότουρκους και τους Κεμαλικούς στην Μικρά Ασία, τον Πόντο, την Καππαδοκία και την Ανατολική Θράκη συνεχίζεται και σήμερα με την φυλάκιση των διασωθέντων απογόνων όπως είναι ο Γιάννης – Βασίλης Γιαϊλαλί.


Αποτέλεσμα εικόνας για tamer çilingir
Πρόκειται για μία περίπτωση Έλληνα του Πόντου, ο οποίος ανακάλυψε την ταυτότητα του και βρίσκεται στην απομόνωση πέντε ολόκληρους μήνες σε τουρκική φυλακή.
Υποθέσεις όπως αυτή δείχνει πόσο δημοκράτης, πόσο ανθρωπιστής και πόσο προασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είσαι», δήλωσε ο κ. Μαλκίδης.
Όπως είπε στη συνέχεια: «Πέρα από το ιστορικό καθήκον που έχει ένας άνθρωπος, πέρα από το χρέος που έχει ένας Έλληνας να αναδείξει αυτά τα εγκλήματα και να μνημονεύει, μην ξεχνάμε ότι η μνήμη είναι χαρακτηριστικό όχι μόνο του ανθρώπου αλλά κυρίως των Ελλήνων και των Ελληνίδων, οφείλουμε να αναδείξουμε τις σύγχρονες διαστάσεις της Γενοκτονίας, στην οποία έχασαν τη ζωή τους πάνω από  ένα εκατομμύριο Έλληνες  του Πόντου, της Μικράς Ασίας, της Θράκης, της Καππαδοκίας.
Η Γενοκτονία των Ελλήνων πανομοιότυπη με όσα  διαπράχθησαν από τους Ναζί, με όσα συνέβησαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης στο Νταχάου, στο Άουσβιτς, στο Μαουντχάουζεν, αλλά και στο Δίστομο και τα Καλάβρυτα. Επιβεβαιώνεται λοιπόν ότι ο Κεμαλισμός είναι Ναζισμός και ότι ο Ναζισμός αντέγραψε τα εγκλήματα του Κεμαλισμού. Άλλωστε ο Χίτλερ έλεγε ότι ο δάσκαλος του ήταν ο Κεμάλ».
Πρόσθεσε επίσης ότι «το ενδιαφέρον είναι ότι αυτή η προσπάθεια ανάδειξης των εγκλημάτων αναγνωρίζεται από ξένες χώρες.».
Μιλώντας για τον Γιάννη – Βασίλη Γιαϊλαλί είπε πως «Είναι ένας δικός μας άνθρωπος ο οποίος γεννήθηκε στην Πάφρα της Σαμψούντας, μη γνωρίζοντας αρχικά την καταγωγή του. Υπηρετώντας στον τουρκικό στρατό, αιχμαλωτίστηκε σε μάχη κατά των Κούρδων το 1994, ενώ στη συνέχεια έμαθε για την ταυτότητα του. Άλλαξε το όνομα του από Ιμπραήμ σε Γιάννης – Βασίλης και από τότε που αφέθηκε ελεύθερος διεξάγει έναν αγώνα για την ανάδειξη των εγκλημάτων που έγιναν κατά των προγόνων του με σειρά άρθρων και εκδηλώσεων.
Η δραστηριότητα του αυτή τον οδήγησε στην φυλακή από το καθεστώς Ερντογάν όπου βρίσκεται για έξι σχεδόν  μήνες με ψεύτικες κατηγορίες. Πρόκειται ουσιαστικά για παράνομη κράτηση. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι η ιστορία που κάποιοι νομίζουν ότι τελείωσε το 1922 συνεχίζεται και σήμερα».
Αποτέλεσμα εικόνας για tamer çilingir

Εχθρικό κράτος έναντι του έθνους και του λαού

O Θ. Μαλκίδης μίλησε και για την στάση του πολιτικού κόσμου στην Ελλάδα:
«Εκτός από τον πρώην υπουργό παιδείας  που αμφισβήτησε- αρνήθηκε τη Γενοκτονία, να μην ξεχνάμε ότι ένας πρώην πρωθυπουργός και πρώην υπουργός εξωτερικών κατέθεσαν στεφάνι στον Κεμάλ, αυτόν που δύο νομοσχέδια της Βουλής των Ελλήνων έχουν κατηγορήσει ότι ήταν ο πρωτεργάτης, ο φυσικός και ο ηθικός αυτουργός της Γενοκτονίας.
Ενώ υπάρχουν τεκμηριωμένα ιστορικά γεγονότα πως είναι δυνατόν ένας Έλληνας πρωθυπουργός, ένας Έλληνας υπουργός εξωτερικών, να καταθέτουν στεφάνι στον σφαγέα μας και να αμφισβητούν την Γενοκτονία;
Μπορείτε να φανταστείτε έναν Αρμένιο υπουργό να καταθέτει στεφάνι στον Κεμάλ ή έναν πρωθυπουργό ή υπουργό του Ισραήλ να καταθέτει στεφάνι σε μνημείο για τον Χίτλερ ή τον Άιχμαν;
Οι ομοιότητες λοιπόν όχι μόνο είναι τρομακτικές αλλά και μας θλίβουν, την ίδια στιγμή που βλέπουμε ότι υπάρχουν κράτη και έθνη τα οποία σέβονται την ιστορία τους, την μνήμη τους και τους προγόνους τους. Κατά πόσο ένα έθνος που έχει υποστεί τέτοια εγκλήματα εις βάρος του μπορεί να βαδίσει στο μέλλον έχοντας διαγράψει από την μνήμη του μαζικά ιστορικά εγκλήματα, μαζικές ιστορικές καταγραφές;
Αν σήμερα στο Σύνταγμα της Αρμενίας γράφει ότι καμία διπλωματική ή άλλη επαφή δεν μπορεί να γίνει με την Τουρκία αν αυτή η χώρα δεν αναγνωρίσει τη Γενοκτονία, την ίδια στιγμή εμείς έχουμε έναν πρωθυπουργό ο οποίος έγινε επίτιμος διδάκτορας ενός  πανεπιστημίου στη Σμύρνη, το οποίο δημιουργήθηκε με τη λεηλασία και το πλιάτσικο από τις περιουσίες μας και τις ζωές μας.   
Στην Ελλάδα μετράμε πάνω από 1.170 ολοκαυτώματα. Αυτά τα εγκλήματα που στοίχισαν τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους δεν θα γίνονταν αν τιμωρούνταν τα πρώτα εγκλήματα που έγιναν σε Σμύρνη και Πόντο. Δεν θα είχαμε τα θύματα σε Χορτιάτη και Καλάβρυτα.  Αλήθεια πόσοι σήμερα  κυβερνητικοί παράγοντες μιλούν για τη Γενοκτονία του Κεμάλ για αποζημιώσεις και για διεκδικήσεις από τη Γερμανία για τα θύματα της κατοχής; Πριν λίγες μέρες τιμήθηκε η επέτειος της Γενοκτονίας των Μικρασιατών, όμως στην ειδική συνεδρίαση της Βουλής δεν έγινε καμία αναφορά σε Γενοκτονία αλλά σε ημέρα εθνικής μνήμης» και διερωτήθηκε «Γιατί δεν λέμε τη λέξη Γενοκτονία; Είναι τρομακτική; Φοβίζει κάποιον; Όταν μιλάς για την αλήθεια πρέπει να φοβάσαι;».

Στο ελληνικό χωριό της Καππαδοκίας, το Γκιουρούμτζε, με απόσταση περίπου 80 χλμ. από την Καισάρεια, κλείσανε τους άνδρες μέσα σε ένα χώρο και τους δολοφόνησαν ομαδικά. Κλείσανε τις γυναίκες στην εκκλησία και τις έκαψαν ζωντανές.
Το ίδιο ακριβώς συνέβη και στα Ολοκαυτώματα στην Ελλάδα.  Υπάρχουν εκατοντάδες ανάλογα περιστατικά που συνέβησαν στην Τραπεζούντα, στη Σαμψούντα, στην Αδριανούπολη, στην Σμύρνη, στο Αϊδίνι και αλλού που επαναλήφθηκαν στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της γερμανο-ιταλικής κατοχής.Η δική μου έχει θύματα και αγνοούμενους, πρόσφυγες και ορφανά τόσο από τον Κεμαλισμό όσο και από το Ναζισμό.
Πρέπει να αναδειχθεί η Γενοκτονία των Ελλήνων στην ολότητα και σε αυτή την προσπάθεια δεν έχουμε δίπλα μας το ελληνικό κράτος που είναι εχθρός του ελληνικού έθνους.
Στο βιβλίο Ιστορίας της Γ΄ Λυκείου υπάρχει ένα κομμάτι για την Γενοκτονία το οποίο όμως κάθε χρόνο βγαίνει εκτός ύλης. Στο βιβλίο της ΣΤ΄ Δημοτικού, στις 250 σελίδες υπάρχουν όλες κι όλες πέντε σειρές για αυτό το οποίο συνέβη στην Θράκη και δέκα σειρές για την Γενοκτονία στον Πόντο».
Στις 28 και 29 Οκτωβρίου θα βρεθούμε στη Γερμανία και συγκεκριμένα στη Στουτγκάρδη και στο Νταχάου όπου θα γίνει τιμητική εκδήλωση για τους Έλληνες που υπήρξαν θύματα των Γενοκτονιών από τον Κεμαλισμό και τον Ναζισμό. 

Κλείνοντας ο Θεοφάνης Μαλκίδης σημείωσε: «Στον αγώνα για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας έχουμε συνομιλητές και συμπαραστάτες σε ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, Γερμανία και αλλού στον κόσμο. Όσες αναγνωρίσεις έχουμε πάρει το έχουμε κάνει μην έχοντας δίπλα μας την Ελλάδα σε επίπεδο κυβερνητικό, κομματικό, διπλωματικό! Έχουμε όμως δίπλα μας ανθρώπους είτε λέγονται γερουσιαστές, κυβερνήτες ή δήμαρχοι σε διάφορε χώρες του κόσμου γιατί ξέρουν ότι αυτή είναι η αλήθεια που δεν μπορεί να κρυφτεί άλλο.Η αλήθεια που έρχεται από τη Σμύρνη, από την Τραπεζούντα ή από το Δίστομο, τα Καλάβρυτα, το Χορτιάτη, τα Κερδύλια δεν μπορεί να είναι κρυμμένη. Το μήνυμα από το Νταχάου είναι η διεκδίκηση της δικαίωσης και της αλήθειας για όλους όσους δολοφονήθηκαν».


TÜRKİYE’DE SOYKIRIM SÜRÜYOR VE 

ULUSUNA, HALKINA DÜŞMAN BİR DEVLET: YUNANİSTAN


Tamer Çilingir
Yunan tarihçi Theofanis Malkidis, soykırımcı Türkiye Devleti’ne ve bu konudaki ürkek siyasi çizgisi yüzünden Yunanistan Hükümeti’ne yönelik çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.
Uluslararası Soykırım Araştırmaları Akademisi Derneği üyesi ve Küçük Asya, Trakya ve Pontos soykırımları hakkında birçok kitabın yazarı Theofanis Malkidis[i], Pire’de yayın yapan radyo istasyonu  Channel One’a konuk oldu ve soykırımı hakkında konuştu.
‘’Kemalistler tarafından soykırımına uğratılan Küçük Asya, Pontus, Kapadokya ve Doğu Trakya’daki bir milyondan fazla Rum/Helen yanı sıra bugün hayatta kalabilenlere yönelik de soykırım sürüyor. Yannis Vasilis Yaylalı’nın hakkında açılan dava ve hapsi bunun örneklerinden biridir.
Bu dava , kimliğini keşfetmiş ve beş ay boyunca Türkiye’de bir hapishanede tecrit edilmiş bir Pontoslu Rum/Helen’in davasıdır.
Bu gibi davalar, demokrasi ve insan haklarının ne kadar savunucusu olunabildiğinin göstergesidir.
KEMALİZM NAZİZMDİR
Bir kişinin tarihi görevinin yanı sıra, bu suçları vurgulamak ve hatırlamak için, soykırımın sadece Rumlara/Helenlere değil, insanlığa yönelik olduğunu unutmamalıyız. Bu yüzden bir milyondan fazla Rum/Helen’in, Pontus, Küçük Asya, Trakya ve Kapadokya’da öldürülüp soykırıma uğradıklarını ve bunun modern boyutlarını vurgulamak zorundayız.’’ diyen Malkidis
Rum/Helenlere yönelik Soykırımı, Naziler tarafından yapılanlarla aynı olduğunu; Dachau, Auschwitz, Mauthausen ve Distomo ve Kalavrita’daki toplama kamplarında yaşananlardan farkı olmadığını vurguladı. Kemalizm’in Nazizm olduğu ve Nazizmin Kemalizm’in suçlarını kopyaladığı teyit edilmiştir diyen Malkidis ayrıca, ‘’Hitler öğretmeninin Mustafa Kemal olduğunu söylemiştir’’ dedi.
YANNİS VASİLİS YAYLALI’NIN HAPİSTE TUTULMASI, SOYKIRIMIN DEVAM ETTİĞİNİN KANITIDIR
Elazığ Hapishanesinde yaklaşık altı aydır tutuklu bulunan Yannis Vasilis Yaylalı ile ilgili de konuşan Malkidis, “Samsun’un Bafra ilçesinde dünyaya gelen Yannis  geçmişini bilmeyen bir Pontoslu Rum/Helen’dir. Türk ordusuna hizmet ederek 1994 yılında Kürtlere karşı savaşta yakalanır, adını daha sonra İbrahim’den Yiannis Vassilis’e çevirir ve serbest bırakıldıktan sonra atalarına karşı işlediği suçları bir dizi makale ve olayla vurgulamak için bir mücadele yürütür.
Bu faaliyeti, Erdoğan rejimi tarafından neredeyse altı ay sahte suçlamalarla hapisle cezalandırılır. Aslında bu durum yasadışı bir tutuklamadır. Bu gerçek, bazı insanların 1922’de bittiği düşünülen hikayenin bugün hala devam ettiğini kanıtıdır. ” dedi.
ULUSUNA VE HALKINA DÜŞMAN BİR DEVLET: YUNANİSTAN
Malkidis, Yunanistan’ın siyasi tutumu hakkında da konuştu:
” Yunanistan’ın soykırımı sözcüğünü kullanmaktan kaçındığını unutmamalıyız. Eski eğitim bakanı da geçtiğimiz yıllarda ek olarak Soykırımı reddetmişti.  Yine eski bir başbakan ve eski bir dışişleri bakanı Yunanistan Parlamentosunun çıkardığı iki yasada belirtilmiş olan soykırımın faili, yönlendiricisi Mustafa Kemal’in mozolesine çelenk koymuştu.
Belgelenmiş tarihi gerçeklere rağmen, bir Yunan Başbakanı ve bir Yunan Dışişleri Bakanının Soykırımı sorgulaması nasıl mümkün olur?
Bir Ermeni başbakanı ya da bakanının Mustafa Kemal’e, bir İsrail başbakanı ya da bakanının Hitler veya Eichmann için çelenk sunabileceğini hayal edebiliyor musun?
Benzerlikler sadece korkunç değil aynı zamanda üzücüdür. Aynı zamanda tarihlerine, hafızalarına ve atalarına saygı duyan devletlerin ve ulusların var olduğunu görüyoruz. Buna karşı bu tür suçlarla uğraşan bir ulus nasıl büyük tarihsel suçları, muazzam tarihi kayıtları hatırlayarak gelecekte yürüyebilir?
Bugün Ermenistan Anayasasında, eğer bu ülke Soykırımı tanımıyorsa, Türkiye ile hiçbir diplomatik veya diğer temasın yapılamayacağını söylüyor. Ama bizim (Yunanistan’ın) aynı zamanda, hayatlarımızı ve mülklerimizi yağmalayarak var olan bir devletin İzmir’deki bir üniversitesinin fahri doktorasını yapan bir başbakanımız var.
Yunanistan’da 1.170’den fazla soykırım suçlusu sayabiliyoruz. Binlerce insanı öldüren bu suçlular, İzmir ve Pontos’ta işledikleri ilk suçlar yüzünden cezalandırılsalardı, daha sonraki ölümler olmayacaktı. Şu anda Almanya’nın iddia ettiği Mustafa Kemal’in suçlusu olduğu soykırım ve işgal mağdurları için tazminatlarla ilgili kaç hükümet yetkilisi konuşuyor? Birkaç gün önce, Küçük Asya Soykırımı’nın yıldönümü kutlandı ancak hükümet özel oturumunda soykırımdan bahsedilmedi sadece ‘ulusal bir hafıza günü’ dendi.
Gerçeği neden söyleyemiyorsunuz?
Soykırım değil mi?
Korkunç değil mi?
Birinden mi korkuyor musun?
Korktuğunuz için mi gerçekleri söyleyemiyorsunuz?
Kapadokya’daki bir Rum/Helen köyünde, Kayseri’ye yaklaşık 80 km uzaklıktaki Gürümce’de, insanları bir yere kapatıp, gruplar halinde öldürdüler. Kilisede kadınları kapattılar ve canlı canlı yaktılar.
Aynı şey, Yunanistan’daki Holokost’ta da oldu. Trabzon, Samsun, Edirne, İzmir, Aydın ve diğer yerlerde 
Yunanistan’da yaşanan Alman-İtalyan işgali sırasında tekrarlanan yüzlerce benzer olay meydana geldi. Bizimkiler, hem Kemalizm hem de Nazizm’den gelen mağdurlar, kayıp kişiler, mülteciler ve yetimler.
Rum/Helenlere yönelik soykırımın bütünlük içinde ortaya çıkması için gayret etmeliyiz. Yunanistan’daki okullarda var olan tarih kitaplarında soykırım hakkında çok az şey var ve her sene giderek de azalmaktadır. Ayrıca ilkokul 6. sınıflar için hazırlanan 250 sayfalık Trakya ve Pontos’taki soykırım konulu beş dizi bulunmaktadır.’’
DACHAU’DAN GELEN MESAJ: KATLİAM GERÇEĞİ VE ADALET İSTEĞİ
28 ve 29 Ekim’de Almanya’da ve özellikle Stuttgart ve Dachau’da olacaklarını, orada Mustafa Kemal ve Nazizm Soykırımı kurbanları Helenler için onur verici bir olay olacağını belirten Theofanis Malkidis, “Soykırımın uluslararası alanda tanınması için verilen mücadelede, ABD, Kanada, Avustralya, Almanya ve dünyanın başka yerlerinde müttefiklerimiz ve destekçilerimiz var.
Yunanistan, hükümet, parti ve diplomasi düzeyinde sadece ‘tanıma’ olarak yanımızda! Ancak dünyanın dört bir yanındaki senatörler, yöneticiler veya belediye başkanlarından, yanımızda olan insanlar var, çünkü bunların artık gizlenemeyeceğini biliyorlar.
İzmir, Trabzon ya da Distomo, Kalavrita, Chortiatis, Querches’teki gerçeği gizleyemezsiniz.
Dachau’dan gelen mesaj, katliam gerçeği ve adalet istediğidir.’’ sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

[i] Theofanis’in yayınlanmış kitapları:
-Malkidis T. «Greeks of Pontus: History and Genocide». Volos 2009. (In English- In Greek)
-Malkidis T. «The Greek Genocide. Pontos, Thrace, Asia Minor». Nicosia Cyprus 2010, (In Greek, in English, in Russian, in Italian, in Spanish, in Armenian, in Romanian ).
-Феофанис Малкидис «История Греков Понта Союз Репатриантов Области Эвроса» (The Greeks of Pontus: History and Genocide) Александруполи 2010, (In Russian) .
-Malkidis T. Zarakolou R. Cetinoglu S. «The Greek Genocide. The mass crime in Pontos». Kavala 2013. (Ιn English)
-Malkidis T. «Against the Genocide: The Greek rebels in Pontos (1914-1923) Anastasios Papadopoulos (Koca Anastas), Pantelis Anastasiadis (Pantel- aga), Paulos Tsaousidis, Aimilios Kadioglou». Athens 2017 . (In Greek)
-Malkidis T. Kemalism and Nazism . Athens 2016 (In Greek)
-Malkidis T. The soccer team of Merzifon College “PONTOS”. From the field to the gallows. Athens 2016 (in Greek)

Αποτέλεσμα εικόνας για κεμαλισμός ναζισμός





Αποτέλεσμα εικόνας για κερδύλια





Φωτογραφία του Γεώργιος Τεμόναεκ Ζαχαριάδης.


Αποτέλεσμα εικόνας για κεμαλισμός ναζισμός