Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

Γιάννης Βασίλης Γιαϊλαλί: Λευτεριά στους λαούς της Μικράς Ασίας. Yannis Vasilis Yaylalı: Anadolu (Küçük Asya) Halklarına Özgürlük



Γιάννης Βασίλης Γιαϊλαλί:  Λευτεριά στους λαούς της Μικράς Ασίας

Κείμενα: Γιάννης Βασίλης Γιαϊλαλί, Μεράλ Γκεϊλανί, Ταμέρ Τσιλιγκίρ,  Χρόνης Αμανατίδης, Θεοφάνης Μαλκίδης.

Επίμετρο: Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Εισαγωγή- Μετάφραση – Επιμέλεια : Θεοφάνης Μαλκίδης

Αθήνα 2018  Εύξεινος Λόγος- Επιτροπή για τη Διεθνοποίηση και την Αναγνώριση της Γενοκτονίας.  ISBN 978-618-82880-9-6

Το βιβλίο αυτό στην Ελληνική και την Τουρκική γλώσσα με τα κείμενα του αγωνιστή και φυλακισμένου στην Τουρκία Πόντιου Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί, της συντρόφου του και επίσης φυλακισμένης στην Τουρκία Κούρδισσας  Μεράλ Γκεϊλανί, του συγγραφέα του βιβλίου στην τουρκική γλώσσα για τη Γενοκτονία Πόντιου Ταμέρ Τσιλιγκίρ, καθώς και  του Χρόνη Αμανατίδη και  του Θεοφάνη Μαλκίδη και με επίμετρο του  Μιχάλη Χαραλαμπίδη, είναι μία ακόμη συμβολή για την αναγνώριση των εγκλημάτων εναντίον των ιστορικών λαών: Ελλήνων, Αρμενίων, Ασσυρίων, Κούρδων.  

Μία  ακόμη συνεισφορά στον αγώνα για την Ελευθερία των λαών που δολοφονήθηκαν και δολοφονούνται από τους Νεότουρκους, τους  Κεμαλικούς και τον συνεχιστή τους σήμερα Ερντογάν, μία πράξη υψηλής αξίας με πολλαπλά μηνύματα στην Ελλάδα, την Τουρκία και σε όλον τον κόσμο, για την ελευθερία του  Γιάννη  Βασίλη Γιαϊλαλί. Του Έλληνα που  γεννήθηκε στην Μπάφρα της Σαμψούντας ως Ιμπραήμ Γιαϊλαλί και μετά την ανακάλυψη της αληθινής του Ελληνικής καταγωγής, έκανε μαζί με τη σύντροφό του Μεράλ Γκεϊλανί, σκοπό της ζωής του τη Δημοκρατία, την Ελευθερία, την Αλήθεια. Για τον Πόντο, το Κουρδιστάν, για όλη την Ανθρωπότητα.

Οι πολίτες δεν μένουμε απαθείς στην πορεία Ζωής και Ανάστασης των λαών της Μικράς Ασίας, στην πορεία Νίκης των Λαών στην οποία πρωταγωνιστής είναι ο Γιάννης Βασίλης Γιαϊλαλί. Με  εκδηλώσεις και πράξεις συμπαράστασης, με ουσιαστικές και συμβολικές κινήσεις αναδεικνύουν την παράνομη φυλάκιση του Γιάννη: Άγκυρα, Στουτγάρδη, Στρασβούργο, Νέα Υόρκη, Μόσχα, Νέα Σμύρνη, Λαύριο και σε άλλες  πόλεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ ξεχωριστή στιγμή είναι οι διεθνείς αγώνες (Μαραθώνιος, Σπάρταθλον κ.ά) που έχει τρέξει ο Γιώργος Ζαχαριάδης  με μηνύματα για την απελευθέρωση του Γιάννη, στον οποίο έχει στείλει και το μετάλλιό του.

Ο Αγώνας για την αποκαθήλωση του Φασισμού και  του Ολοκληρωτισμού, για την Αλήθεια, τη Μνήμη και την Ιστορία, συνεχίζεται! 

Λευτεριά στον Γιάννη -Βασίλη Γιαϊλαλί! Λευτεριά στους Λαούς της Μικράς Ασίας!





Kitabın adı: Yannis Vasilis Yaylalı: Anadolu (Küçük Asya) Halklarına Özgürlük

Metinler: Yannis Vasilis Yaylalı, Meral Geylani, Tamer Çilingir, Chronis Amanatidis, Theofanis Malkidis

Yayın Danışmanı: Mihalis Haralambidis

Giriş – Çeviri – Düzenleme: Theofanis Malkidis

Yayınevi: Efxeinos Logos (Εύξεινος Λόγος) Atina 2018, Uluslararası Soykırımı Tanıma Komitesi

ISBN 978-618-82880-9-6


Bu kitap Küçük Asya’nın kadim halkları Rumlar/Helenler, Ermeniler, Süryaniler ve Kürtlere karşı işlenmiş suçların tanınmasına katkı olması amacıyla Türkçe ve Yunanca olmak üzere aktivist ve halen tutsak olan Yannis Vasilis Yaylalı, Yannis’in hayat arkadaşı ve halen o da tutsak olan Meral Geylani, Pontos Soykırımı üzerine Türkçe bir kitap yazmış olan Tamer Çilingir, Chronis Amanatidis, Theofanis Malkidis ve Mihalis Haralambidis’in yazdıkları metinlerden derlenerek hazırlanmıştır.

Yannis Vasilis Yaylalı’nın özgürlüğü için Jön-Türklerin, Kemalistlerin ve bugün onların devamcısı Erdoğan’ın cinayetlerine karşı Yunanistan, Türkiye ve dünyada çok önemli mesajlar içeren bir hareket oluşturarak halkların özgürlük mücadelesine bir katkıdır aynı zamanda.

Samsun Bafra’da  İbrahim Yaylalı olarak dünyaya gelen Yannis Vaislis Yaylalı,  Rum/Helen kimliğini keşfettikten sonra hayat arkadaşı Meral Geylani ile birlikte Pontoslu Rumlar/Helenler Kürtler ve tüm insanlık için hayatını özgürlük, demokrasi ve gerçeğin mücadelesine adamıştır.

Yannis Vasilis Yaylalı, Küçük Asya halklarının bir kahramanı, sembolüdür.

Ankara, Stuttgart, Strazburg, New York, Moskova, Yeni İzmir, Lavrion ve Yunanistan’ın diğer şehirlerinde, Yannis Vasilis Yaylalı’ya madalyasını gönderen Yunanlı atlet George Zachariades’in mesajlarında Yannis’in derhal serbest bırakılması haykırılıyor.

Gerçek, Hafıza ve Tarih için Faşizme Karşı Mücadele Sürüyor!
Yannis Vasilis Yaylalı’ya Özgürlük!

Küçük Asya Halklarına Özgürlük!

(Tanıtım Bülteni)
















Αποτέλεσμα εικόνας για γιάννης βασίλης γιαϊλαλί

Αποτέλεσμα εικόνας για γιάννης βασίλης γιαϊλαλί


Αποτέλεσμα εικόνας για γιάννης βασίλης γιαϊλαλί


Αποτέλεσμα εικόνας για γιάννης βασίλης γιαϊλαλί

Αποτέλεσμα εικόνας για γιάννης βασίλης γιαϊλαλί 

Αποτέλεσμα εικόνας για γιάννης βασίλης γιαϊλαλί

Αποτέλεσμα εικόνας για γιάννης βασίλης γιαϊλαλί
Αποτέλεσμα εικόνας για γιάννης βασίλης γιαϊλαλί
Αποτέλεσμα εικόνας για γιάννης βασίλης γιαϊλαλί

Αποτέλεσμα εικόνας για γιάννης βασίλης γιαϊλαλί


Αποτέλεσμα εικόνας για γιάννης βασίλης γιαϊλαλί