Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Για ποια παιδεία μου μιλάς;



Θ. Μαλκίδης 

Για ποια παιδεία μου μιλάς; 

Από την ομιλία στην εκδήλωση που έγινε στην Έδεσσα από την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Ν. Πέλλας

“H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες”, γράφει το  Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Συντάγματος των Ελλήνων. 

Για το παραπάνω δε χρειάζεται να κάνουμε κάποιο άλλο σχόλιο, παρά μόνο να αναφέρουμε ενδεικτικά και μόνο ότι στα σχολικά βιβλία όπου υπάρχει αναφορά στη Γενοκτονία, αυτή βγαίνει εκτός ύλης μονίμως (....), ενώ ο βασικός υπεύθυνος της Γενοκτονίας, ο Μουσταφά Κεμάλ, ο δάσκαλος του Χίτλερ, θεωρείται ως ο δημιουργός της σύγχρονης Τουρκίας!

Στα  Θρησκευτικά για τα οποία έχει γίνει τόσος λόγος για τη σιωπή πολλών αρμοδίων (.....) να επαναλάβουμε  ένα ακόμη άρθρο από το Σύνταγμά μας, το άρθρο 3, το οποίο απαντά αμέσως και εμμέσως στο τι πρέπει να γίνει: “Eπικρατούσα θρησκεία στην Eλλάδα είναι η θρησκεία της Aνατολικής Oρθόδοξης Eκκλησίας του Xριστού. H Oρθόδοξη Eκκλησία της Eλλάδας, που γνωρίζει κεφαλή της τον Kύριο ημών Iησού Xριστό, υπάρχει αναπόσπαστα ενωμένη δογματικά με τη Mεγάλη Eκκλησία της Kωνσταντινούπολης και με κάθε άλλη ομόδοξη Eκκλησία του Xριστού  τηρεί απαρασάλευτα, όπως εκείνες, τους ιερούς αποστολικούς και συνοδικούς κανόνες και τις ιερές παραδόσεις”.


Η τήρηση του Συντάγματος των Ελλήνων αναφέρεται στο τελευταίο άρθρο του ότι επαφίεται, όταν αυτό παραβιάζεται στον πατριωτισμό τους. Ας λοιπόν αναδειχθεί ο συκοφαντημένος πατριωτισμός και η παράδοση της Αντίστασης των Ελλήνων, η Πίστη μας ως απάντηση στην κατάλυση του Συντάγματος και στο ζήτημα της παιδείας.