Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Ταμέρ Τσιλιγκίρ και Ιστοσελίδα Devrimci Karadeniz: Ναι, είμαστε Έλληνες!


Θ. Μαλκίδης

Ταμέρ Τσιλιγκίρ και Ιστοσελίδα Devrimci Karadeniz: Ναι, είμαστε Έλληνες ! 


H δίωξη εναντίον της ιστοσελίδας «Devrimcikaradeniz.com» που ξεκίνησε ο Γενικός Εισαγγελέας της Τραπεζούντας με την αιτιολογία ότι «ενθάρρυνε τους ανθρώπους στο μίσος και την εχθρότητα», έφερε στο προσκήνιο στην Ελλάδα το μεγάλο αγώνα που κάνει ο γεννημένος στον Πόντο συγγραφέας Tamer Çilingir (Ταμέρ Τσιλιγκίρ). Ο Ταμέρ , συγγραφέας του βιβλίου στην τουρκική γλώσσα <<Η αλήθεια για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου>> ( Pontos Gerçeği: 1914-1923 Yılları Arasında Karadeniz’de Yaşananlar), έμεινε φυλακισμένος για 12 χρόνια και σήμερα, αποτελεί έναν από τους πρωταγωνιστές, μαζί με τη σύζυγό του Τουρκάν Μπαλαμπάν, του αγώνα αναγνώρισης του μαζικού εγκλήματος. 





Ο  Tamer Çilingir σε κείμενό του που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα Devrimci Karadeniz, η οποία ασχολείται με τα ζητήματα του Πόντου σε όλες τις εκφάνσεις τους (Γενοκτονία, πολιτισμός, πρόσωπα, σημερινές διώξεις από την Τουρκία, κλπ) , ιστοσελίδα την οποία δεν μπορεί πλέον να την επισκεφθούν οι χρήστες του internet στην Τουρκία, απευθύνει συγκλονιστικά ερωτήματα προς τον εισαγγελέα:




«Κύριε εισαγγελέα είναι έτοιμες οι μουριές με τις κρεμάλες για τους θανάτους μας στην Αμάσεια;

Χρειάζεστε τώρα μερικούς Τοπάλ Οσμάν!

Μπορείτε να μας εκτελέσετε στην ακτή!

Θα αλλάξετε τη γλώσσα μας, τη θρησκεία μας;

Θα μας  ρίξετε και στους λέβητες των πλοίων κύριε Εισαγγελέα;

Θα μπορούσατε να  γεμίσετε στις εκκλησίες και να μας κάψετε, αλλά έχετε κλείσει τις εκκλησίες και τις κάνατε τζαμιά, ίσως να μας κάψετε στα τζαμιά…

Λέτε ότι είμαστε ένοχοι «υποκίνησης των ανθρώπων σε μίσος και εχθρότητα».

Τι έκαναν οι 353 χιλιάδες Έλληνες του Πόντου, που τους γενοκτονήσατε, που τους δολοφονήσατε;

Θα μπορούσατε να εξηγήσετε πως εξορίστηκαν οι άνθρωποι που ζούσαν σε αυτά τα εδάφη για χιλιάδες χρόνια;

Έχουν περάσει εκατό χρόνια και εξακολουθείτε το ίδιο πράγμα, εξακολουθείτε να είστε εχθρικοί σε ανθρώπους που δεν σκέφτονται σαν εσάς.

Είμαστε η αλήθεια αυτών των εδαφών κύριε Εισαγγελέα.

Ναι είμαστε Έλληνες του Πόντου.

Ακόμη και αν αλλάξατε τη γλώσσα μας, τη θρησκεία μας, αυτή η πραγματικότητα δεν άλλαξε ποτέ.

Για χιλιάδες χρόνια είμαστε οι διανοούμενοι του χώρου.

Όπως μπορείτε να δείτε είμαστε ακόμα εδώ, παρά τις γενοκτονίες, την εξορία, την αφομοίωση και θα συνεχίσουμε να είμαστε οι διανοούμενοι αυτών των εδαφών.

Ακριβώς όπως αυτό που κάνατε πριν από εκατό χρόνια και επαναλαμβάνετε σήμερα, αν συνεχιστεί τότε τα δικαστήρια, οι φυλακές, τα όπλα, οι βόμβες σας δεν θα είναι κέρδος.

Δεν είμαστε αυτοί που θα ερευνήσουμε, εσύ είσαι ο Εισαγγελέας.

Θα θέσουμε όμως υπό αμφισβήτηση και θα συνεχίσουμε να αποκρυπτογραφούμε ό, τι γίνεται».




Θ. Μαλκίδης:« Η Γενοκτονία συνεχίζεται»

«Η Γενοκτονία των άνω του ενός εκατομμυρίου Ελλήνων από τους νεότουρκους και τους κεμαλιστές στην Μικρά Ασία, τον Πόντο, την Καππαδοκία και την Ανατολική Θράκη συνεχίζεται και σήμερα, με τις διώξεις αγωνιστών όπως ο Ταμέρ Τσιλιγκίρ, με τη φυλάκιση των διασωθέντων απογόνων όπως είναι ο Γιάννης – Βασίλης Γιαϊλαλί.
Πρόκειται για μία περίπτωση Έλληνα του Πόντου, ο οποίος ανακάλυψε την ταυτότητα του και βρίσκεται στην απομόνωση για ένα και πλέον  χρόνο σε τουρκική φυλακή.

Ο  Γιάννης – Βασίλης Γιαϊλαλί ο οποίος γεννήθηκε στην Πάφρα της Σαμψούντας, μη γνωρίζοντας αρχικά την καταγωγή του. Υπηρετώντας στον τουρκικό στρατό, αιχμαλωτίστηκε σε μάχη κατά των Κούρδων το 1994, ενώ στη συνέχεια έμαθε για την ταυτότητα του. Άλλαξε το όνομα του από Ιμπραήμ σε Γιάννης – Βασίλης και από τότε που αφέθηκε ελεύθερος διεξάγει έναν αγώνα για την ανάδειξη των εγκλημάτων που έγιναν κατά των προγόνων του με σειρά άρθρων και εκδηλώσεων.

Η δραστηριότητα του αυτή τον οδήγησε στην φυλακή από το καθεστώς Ερντογάν όπου βρίσκεται εδώ και ένα χρόνο με ψεύτικες κατηγορίες. Πρόκειται ουσιαστικά για παράνομη κράτηση. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι η ιστορία που κάποιοι νομίζουν ότι τελείωσε το 1922 -1923 συνεχίζεται και σήμερα»! 



Ο Γιάννης για να στηριχθεί στο αγώνα του στη φυλακή διαβάζει  το βιβλίο του Ταμέρ Τσιλιγκίρ!

«Πέρα από το ιστορικό καθήκον που έχει ένας άνθρωπος, πέρα από το χρέος που έχει ένας Έλληνας να αναδείξει αυτά τα εγκλήματα και να μνημονεύει, μην ξεχνάμε ότι η μνήμη είναι χαρακτηριστικό όχι μόνο του ανθρώπου αλλά κυρίως των Ελλήνων και των Ελληνίδων, οφείλουμε να αναδείξουμε τις σύγχρονες διαστάσεις της Γενοκτονίας. Πάνω από 353.000 Έλληνες  δολοφονήθηκαν στον Πόντο, άλλοι τόσοι στην υπόλοιπη Μικρά Ασία με ορόσημο την πυρπόληση της Σμύρνης, περισσότεροι από 250.000 στην Θράκη και άγνωστος αριθμός στην Καππαδοκία.

Υ.Γ Ο Ταμέρ Τσιλιγκίρ την 19η Μαΐου θα μιλήσει για τη Γενοκτονία στην πλατεία Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη, ενώ την ίδια ημέρα η Τουρκάν Μπαλαμπάν θα μιλήσει στην πλατεία του Δημαρχείου της Στουτγκάρδης και ο Θ. Μαλκίδης στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στην Αθήνα.