Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Κηδεία του μέχρι πρότινος αγνοούμενου Έφεδρου Ανθυπολοχαγού Χριστόδουλου Χατζηχριστοδούλου. Κύπρος 1974.



ΚΗΔΕΙΑ ΕΦΕΔΡΟΥ ΑΝΘΥΠΟΛΟΧΑΓΟΥ 
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Με στρατιωτικές τιμές ήρωα κηδεύτηκαν  ελάχιστα Μαρτυρικά Οστά που εντοπίστηκαν πρόσφατα στον σκλαβωμένο Άγιο Ερμόλαο, του ηρωικού Εφέδρου Ανθυπολοχαγού Πυροβολικού Χριστόδουλου Γ. Χατζηχριστοδούλου, ταχυδρομικού υπαλλήλου από την σκλαβωμένη Κάτω Ζώδια, 26 χρόνων το 1974, που πολέμησε με το πεζικό στην περιοχή Καλαμπάκι – Άγιος Ερμόλαος ως διμοιρίτης του το 301 Τάγματος Επιστράτων και ο οποίος θυσιάστηκε 26η Ιουλίου 1974 στις άνισες μάχες με τους Τούρκους Εισβολείς στην ίδια περιοχή και έκτοτε κατέστη Αγνοούμενος.

Η κηδεία τελέσθηκε στον ιερό ναό Αγίου Παντελεήμονα Μακεδονίτισσας, προϊσταμένου του ομοχώριου του Ήρωα, εκ Ζώδιας, Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτου.

Με τιμητικούς παραστάτες της λειψανοθήκης του ήρωα, καθ’ όλη τη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας, τέσσερεις νεαρούς υπηρετούντες Ανθυπολοχαγούς της Εθνικής Φρουράς.
Ο ενταφιασμός, των Μαρτυρικών Οστών έγινε, με τις δέουσες τιμητικές βολές τμήματος της Εθνικής Φρουράς, στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας των ηρώων της Α΄ Μοίρας Καταδρομών της Κρήτης, της ΕΛΔΥΚ και της Ε.Φ. του 1974.