Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

Συνεχίζουμε για την Μακεδονία,για τον Ελληνισμό!



Θ. Μαλκίδης 

Συνεχίζουμε για την Μακεδονία, για τον Ελληνισμό !

Από την ομιλία για την Μακεδονία στην Ελευθερούπολη 

Οφείλουν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες να αντισταθούν επειδή το ζήτημα της Μακεδονίας, αλλά και για άλλα θέματα, όπως η Κύπρος, το Αιγαίο, η Θράκη, η οικονομία, η εθνική μας κυριαρχία, η οικογένεια, η παιδεία, γίνεται εδώ και χρόνια μία προπαγάνδα ότι είναι για το καλό μας (!) η άνευ όρων παράδοση.

Ομάδες συμφερόντων που παριστάνουν τα κόμματα, εντός και εκτός Βουλής», που προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι για το καλό μας (!)  να παραδοθεί η Μακεδονία.



Μας είπαν ότι 140 χώρες την αναγνωρίζουν ως «Μακεδονία», άρα πρέπει κι εμείς αφού έτσι θα συνεχίσουν να την ονομάζουν. Μας ανέφεραν ότι το πΓΔΜ περιλαμβάνει ήδη τον όρο Μακεδονία, άρα τους έχουμε αναγνωρίσει ήδη. Μας επισημαίνουν ότι αν αλλάξουν Σύνταγμα, παύει ο αλυτρωτισμός. Τονίζουν ότι το Βόρεια Μακεδονία, είναι σύνθετα ονόματα με γεωγραφικό προσδιορισμό.

Συνοπτικά η Ελλάδα δια της συμφωνίας, την οποία υπέγραψε ως Πρώτο Μέρος και όχι ως Ελληνική Δημοκρατία, δίνει  τα εξής:

Όνομα κράτους, μέρος: Βόρεια Μακεδονία – εθνότητα, το όλον: μακεδονική – γλώσσα, το όλον: μακεδονική – είσοδο στο ΝΑΤΟ, πλήρης από την πρώτη ημέρα – είσοδο στην ΕΕ, έναρξη αίτησης, – εμπορικά σήματα (σε επιτροπή ειδικών – μακεδονικός χαλβάς, ταχίνι, οίνος και άλλα έρμαιο στις διαθέσεις των Σκοπιανών), – πρόσβαση στη θάλασσα, – λιμάνια κι αεροδρόμια για διευκολύνσεις, – διεθνή σήματα MK και MKD (δηλαδή το όλον: Μακεδονία – εξαίρεση οι πινακίδες αυτοκινήτων που γίνονται NM ή NMK, στάχτη στα μάτια για να μην παρεξηγούμαστε από τους τουρίστες στη Βόρεια Ελλάδα), – αλλαγή σχολικών βιβλίων (ναι! σοβαρά το γράφουν), – απαγόρευση να μας ενοχλεί η “ερμηνεία” του όρου Μακεδονία, της κληρονομιάς της ακόμα και για τα αρχαία χρόνια (άρθρο 7, παρ 5) – απαγόρευση να μας ενοχλούν “αρχαιολογικά τεχνουργήματα” σε χρήση (πχ, δεν μπορούν να χρησιμοποιούν το Αστέρι της Βεργίνας, αλλά μπορούν να το χρησιμοποιούν με μικρές διαφορές όπως τώρα), – απαγόρευση να ζητάμε να αφαιρέσουν αγάλματα ή μνημεία που αναπαριστούν αρχαίους Μακεδόνες, (αν βάζουν μια ταμπελίτσα στην άκρη με ένα συγκεχυμένο μήνυμα), – απαγόρευση οι Έλληνες κάτοικοι της Μακεδονίας να ονομάζονται Μακεδόνες (είπαμε, Μακεδόνες είναι αυτοί – ο πρωθυπουργός μας στο διάγγελμά του μας αποκάλεσε “Ελληνο-μακεδόνες”), – αποθάρρυνση να χρησιμοποιούμε τον όρο “Μακεδονία” για το σήμερα (στην συμφωνία, απέφυγαν να γράψουν τον όρο αυτόν και χρησιμοποιούν τον όρο “Βόρεια περιοχή της Ελλάδας”, όρος ασαφής και παραπλανητικός διότι και η Θράκη και η Ήπειρος στην Βόρεια περιοχή της Ελλάδας βρίσκονται).


Η χώρα μας ανάλωσε τα ισχυρά διπλωματικά της όπλα για να εξασφαλίσει μία σύνθετη ονομασία, προκειμένου να διακρίνεται η ελληνική Μακεδονία από το γειτονικό κράτος και να καταστεί σαφές ότι το τελευταίο δεν εκπροσωπεί το ιστορικό και γεωγραφικό μέγεθος της Μακεδονίας ως συνόλου. Σε αντάλλαγμα, αποδέχθηκε την παραχώρηση του ονόματός της στους γείτονες. Η Συμφωνία καθίσταται ετεροβαρής και δυσμενής για την ελληνική πλευρά με την αναγνώριση μακεδονικής ιθαγένειας και γλώσσης για την γειτονική χώρα. Η εθνική ιδεολογία των γειτόνων, ο «Μακεδονισμός», στηρίζεται και ενισχύεται μέσω της αναγνώρισης αυτής, πράγμα το οποίο εγκυμονεί σοβαρά προβλήματα για την χώρα μας.

Σε κάθε περίπτωση, η διαδικασία εφαρμογής της Συμφωνίας θα είναι μακρόχρονη και πολυεπίπεδη. Αυτό προϋποθέτει από μέρους της Ελλάδος συνεχή εγρήγορση καθώς και την ανάπτυξη αυστηρών και ευέλικτων μηχανισμών ελέγχου.

Ο Ελληνικός λαός δεν υπέγραψε τίποτα, ο αγώνας για την Μακεδονία, για τον Ελληνισμό συνεχίζεται!




Y. Γ. ! Πριν λίγες ημέρες το Υπουργείο Εξωτερικών δημοσίευσε την απόφαση για ορισμό επιτροπής , η οποία θα συζητήσει με την αντίστοιχη των Σκοπίων, εκπαιδευτικά, ιστορικά και αρχαιολογικά θέματα! 

Πέραν της πρόκλησης να συζητάς με το λωποδύτη τα περιουσιακά σου στοιχεία, η είδηση εμπεριέχει και μία παρατυπία, αφού η λεγόμενη <Συμφωνία>, αναφέρει ότι οι σχετικές επιτροπές (μεταξύ των οποίων και για τα εμπορικά σήματα) θα συσταθούν μετά την κύρωσή της. 

Προς τι λοιπόν τόση βιασύνη; 


Y. Γ 2 Το Επίσημο spot της FYROM για το Δημοψήφισμα και για  την "Συμφωνία των Πρεσπών" όπου - όπως ισχυρίζεται- παραδόθηκαν από την Ελλάδα, η ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ, η ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, η ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ και ο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (!!!)