Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

«Αμοιβαίως αποδεκτές λύσεις στα θέματα που πηγάζουν από τις εμπορικές ονομασίες.....»



Θ. Μαλκίδης 

<<Αμοιβαίως αποδεκτές λύσεις στα θέματα που πηγάζουν από τις εμπορικές ονομασίες.....>>


Από την ομιλία στην εκδήλωση που έγινε στην Καρδία Θεσσαλονίκης Μακεδονίας για τον Μακεδονικό Αγώνα, τον Παύλο  Μελά και την αποκαλούμενη <<Συμφωνία>>.


Στο άρθρο 1 (σημείο θ) της αποκαλούμενης <<Συμφωνίας>> με τα Σκόπια, υπάρχει η εξής αναφορά για τα ζητήματα των εμπορικών ονομασιών και σημάτων: 


<<Σε σχέση με τα προαναφερόμενα όνομα και ορολογίες στις εμπορικές ονομασίες (commercial names), τα εμπορικά σήματα και τις επωνυμίες (trademarks και brand names), τα Μέρη συμφωνούν να υποστηρίξουν και να ενθαρρύνουν τις επιχειρηματικές κοινότητές τους να θεσμοθετήσουν έναν ειλικρινή, δομημένο και με καλή πίστη διάλογο, στο πλαίσιο του οποίου θα επιδιώξουν και θα βρουν αμοιβαίως αποδεκτές λύσεις στα θέματα που πηγάζουν από τις εμπορικές ονομασίες (commercial names), τα εμπορικά σήματα και τις επωνυμίες (trademarks και brand names), και όλα τα σχετικά ζητήματα σε διμερές και διεθνές επίπεδο. 

Για την υλοποίηση των προαναφερόμενων προνοιών, θα δημιουργηθεί μία διεθνής ομάδα ειδικών η οποία θα αποτελείται από εκπροσώπους των δύο Κρατών στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης («ΕΕ») με την κατάλληλη συνεισφορά των Ηνωμένων Εθνών και του ΔΟΤ. Αυτή η ομάδα ειδικών θα συγκροτηθεί εντός του 2019 και θα ολοκληρώσει την εργασία της εντός τριών ετών. Τίποτα στο Άρθρο 1 (3) (θ) δεν θα επηρεάσει την παρούσα εμπορική χρήση μέχρις ότου εξευρεθεί αμοιβαία συμφωνία όπως προβλέπεται σε αυτό το υπο-τμήμα>>.

Δηλαδή θα πρέπει οι Έλληνες επιχειρηματίες να διαπραγματευθούν με τους Σκοπιανούς τα Μακεδονικά εμπορικά σήματα και ονομασίες που χρησιμοποιούν  και μάλιστα να διεξάγουν <<ειλικρινή, δομημένο και με καλή πίστη διάλογο, στο πλαίσιο του οποίου θα επιδιώξουν και θα βρουν αμοιβαίως αποδεκτές λύσεις>>.

Επιπλέον θα συσταθεί επιτροπή , στα πρότυπα της αντίστοιχης για τα ιστορικά, εκπαιδευτικά και αρχαιολογικά θέματα (!), η οποία μέχρι τις τελικές αποφάσεις (σε τρία χρόνια !), δε θα μπορεί να αλλάξει τη χρήση από τους Σκοπιανούς του όρου Μακεδονία και των παραγώγων του από τα εμπορικά σήματα.......