Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

Εμείς δεν έχουμε υπογράψει τίποτα, δεν έχουμε παραδώσει τίποτα !




Η προ ολίγων ωρών επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ελλάδας στους λωποδύτες, έδειξε ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει . 
Απόδειξη το έμβλημα του κράτους που σφετερίζεται το όνομα Μακεδονία. 

Το σημερινό έμβλημα είναι μια αναθεωρημένη έκδοση εκείνης που εγκρίθηκε στις 27 Ιουλίου 1946 από τη Συνέλευση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Η αρχική έκδοση του 1946 αντιπροσώπευε τα Όρη Πιρίν, τα οποία αποτελούν μέρος της περιοχής της Μακεδονίας για να συμβολίσουν μια μελλοντική Ενωμένη Μακεδονία ως μέρος μιας νέας Βαλκανικής Ομοσπονδίας. Το έμβλημα δημιουργήθηκε από τον Vasilije Popovic-Cico. 

 Μετά το διαζύγιο της Σοβιετικής Ένωσης από τη Γιουγκοσλαβία το 1948, η Σοβιετική Ένωση δεν υποχρέωσε τη Βουλγαρία και την Αλβανία να σχηματίσουν μια Βαλκανική Ομοσπονδία με τη Γιουγκοσλαβία και η έννοια της Ενωμένης Μακεδονίας ως μέρος μιας τέτοιας ομοσπονδίας δεν ήταν πλέον ρεαλιστική .
Δύο ημέρες μετά την υιοθέτησή του, ο συμβολισμός αυτής της συσκευής περιγράφηκε στην εφημερίδα Nova Makedonija, ως εξής: <<Το οικόσημο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Μακεδονίας είναι σύμβολο της ελευθερίας και της αδελφοσύνης του μακεδονικού λαού και του πλούτου της γης της Μακεδονίας. Το πεντάκτινο αστέρι συμβολίζει τον πόλεμο εθνικής απελευθέρωσης μέσω του οποίου ο μακεδονικός λαός απέκτησε ελευθερία. Στο κέντρο, υπάρχει το βουνό Πιρίν, το ψηλότερο βουνό της Μακεδονίας που υπήρξε το κέντρο των εθνικών απελευθερωτικών πολέμων στο παρελθόν. Ο ποταμός που εμφανίζεται στο έμβλημα είναι ο ποταμός Βάρδαρ, ο πιο διάσημος ποταμός της Μακεδονίας στη δημοκρατία. Ο Πίριν και ο Βαρδάρης ταυτόχρονα συμβολίζουν την ενότητα όλων των μερών της Μακεδονίας και το ιδανικό του λαού μας για την εθνική ενότητα.
Η εποπτευόμενη έκδοση εγκρίθηκε συνταγματικά από το Σύνταγμα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Μακεδονίας από τις 31 Δεκεμβρίου 1946>>


Οι μεν που ψήφισαν μας λένε ότι είναι για το καλό μας, οι δε που καταψήφισαν μας υπενθυμίζουν ότι δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα. 
Εμείς τους λέμε  πως  δεν έχουμε υπογράψει τίποτα, δεν έχουμε παραδώσει τίποτα !