Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019

15 Νοεμβρίου 1941 : Οι σφαγές των Ναζί στο Στρυμονικό, Χείμαρρο, Τριάδα Σερρών

Αποτέλεσμα εικόνας για εκτέλεση στο Στρυμονικό Σερρών  από τους Ναζί

15 Νοεμβρίου 1941 : Οι σφαγές των Ναζί στο Στρυμονικό, Χείμαρρο, Τριάδα Σερρών

ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ Η ΜΑΝΙΑ των Ναζί εναντίον του Ελληνικού Λαού εκδηλώνεται από τις πρώτες μέρες της κατοχής ως τις τελευταίες.

Από το εξωφρενικό «Εδώ υπήρχε κάποτε η Κάνδανος», γραμμένο από τους ίδιους, που μαρτυρά την  διάθεση για το πώς θα ’θελαν την Ελλάδα όλη, έως τους 1.460 της περιοχής των Καλαβρύτων, από 13 χρόνων και πάνω, τα γυναικόπαιδα στις Λιγγιάδες της Ηπείρου, τους 174 καμένους του Χορτιάτη, τα όργανα του Χίτλερ δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα. 

Κανένας ηθικός φραγμός. Σφάζουν νήπια, έγκυες γυναίκες, μικρά παιδιά, ιερείς, υπερήλικες· απαγχονίζουν, καίουν ζωντανούς, εκτελούν με λιθοβολισμό, με τσεκούρι, με την ξιφολόγχη και με πυροβόλα όπλα.

Στις 15 Νοεμβρίου 1941 οι Ναζί κατακτητές έκαναν επιδρομή στο Στρυμονικό, Χείμαρρο και Τριάδα Σερρών  και εκτέλεσαν εν ψυχρώ 30 άοπλους Έλληνες, μεταξύ των οποίων και  στρατιώτες που μόλις είχαν επιστρέψει από το μέτωπο..... 

Στο Στρυμονικό είχαν εγκατασταθεί πρόσφυγες από τη Θράκη, της Μικρά Ασία, τον Πόντο. Θύματα του Κεμαλισμού και του Ναζισμού!








Εγκλήματα  που παραμένουν  ατιμώρητα!

Αποτέλεσμα εικόνας για κεμαλισμός ναζισμός