Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

Και η Μακεδονία;




Θ. Μαλκίδης 

H πρόσκληση γράφει ότι τρεις  πρωθυπουργοί, θα συμμετάσχουν σήμερα 14 και αύριο 15 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη στο 4ο Thessaloniki Summit 2019, καθορίζοντας την ατζέντα των εξελίξεων για τα επόμενα έτη σε Ελλάδα και Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, o Μπόικο Μπορίσοφ και ο Ζόραν Ζάεφ, θα συζητήσουν όπως ανακοινώθηκε για τις προοπτικές οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των τριών χωρών και προτείνουν σχετικές πρωτοβουλίες προς αυτήν την κατεύθυνση.

Κύριο θέμα συζήτησης του 4ου Thessaloniki Summit θα είναι οι γεωστρατηγικές, οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Ελλάδα καθώς και θέματα που αφορούν την ενέργεια, τις μεταρρυθμίσεις, τις υποδομές, τον χρηματοπιστωτικό τομέα και τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στην ευρύτερη περιοχή.

Και αναρωτιέται ο Έλληνας που βλέπει  κυβερνήσεις και κόμματα να προβαίνουν σε πράξεις ενάντια στα συμφέροντά του:   

Και η Μακεδονία που είναι;  Ξεχάστηκε ; 

Από ότι φαίνεται υπάρχει μόνο στον τίτλο του υπό αποχώρηση πρωθυπουργού των Σκοπίων που χρησιμοποιεί όνομα, γλώσσα, εθνικότητα, προϊόντα  και άλλα παράγωγα του όρου Μακεδονία χωρίς καμία απολύτως έγκριση του μοναδικού ιδιοκτήτη τους Ελληνικού λαού...... 

Η συνέντευξή μου στην Άλφα τηλεόραση Θράκης