Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

Μνημείο Γενοκτονίας θα στηθεί στο Norwalk των ΗΠΑ




ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΤΣΑΝΑΚΣΙΔΟΥ

Τουρκία όσο εσύ θα πληρώνεις τους υπαλλήλους σου στην Ουάσινγκτον να μπλοκάρουν αναγνωρίσεις εμείς θα στήνουμε μνημεία στην Αμερική. Αν εσύ έχεις φίλο τον πρόεδρο της Αμερικής εμείς έχουμε την αλήθεια με το μέρος μας. Εσύ παλεύεις για το γόητρο σου εμείς για το αίμα των παππούδων μας. Δεν θα σταματήσουμε. Μας χρωστάς μια συγνώμη και θα την πάρουμε…

 Χθες ήμασταν όλοι εκεί... στο Norwalk όπου ο πρόεδρος κύριος Κώστας Τσιλφίδης με τρεμάμενη φωνή μας παρουσίασε την μακέτα του μνημείου της καρδιάς μας. Χρόνια αγωνιζόμαστε γι’ αυτό το μνημείο και τώρα ήρθε η ώρα να στηθεί σε κεντρικό πάρκο του «ποντιακού» χωριού Norwalk μισή ώρα βόρεια του Μανχάτταν.



Όχι δεν ήταν εκεί ο πρόεδρος της Αμερικής, ούτε οι έμποροι όπλων που κάνουν παιχνίδι και νομίζουν ότι μπορούν να αλλάξουν την ιστορία, ούτε οι εταιρείες παραγωγής πετρελαίου ήταν εκεί για να μας πουν πόσο κοστίζει να απαρνηθούμε την ιστορία μας.

Ήταν εκεί όλοι αυτοί που αγωνίστηκαν γι’ αυτό το μνημείο. Είστε ρομαντικοί μας έλεγαν πριν δέκα χρόνια, δεν γίνεται να στήσουμε μνημείο σε δημόσιο Αμερικανικό χώρο μιας γενοκτονίας που δεν αναγνωρίστηκε επίσημα από την Αμερική και εμείς χαμογελούσαμε και τους λέγαμε πως ακριβώς γι’ αυτό θα στήσουμε το μνημείο... για να αναγνωριστεί μια μέρα η γενοκτονία των προγόνων μας να ενημερώσουμε και να αφυπνίσουμε τους συμπολίτες μας.

Μας υποτίμησες Τουρκία και τώρα να... τον Μάιο θα είμαστε πάλι όλοι στο Norwalk να στήσουμε το μνημείο μας και θα έχουμε μαζί μας τους συμπολίτες μας Αμερικανούς και τους Αμερικανούς πολιτικούς φίλους μας... ωωωωω ναι!!! Έχουμε και εμείς φίλους στην Αμερικανική κυβέρνηση που τους μιλήσαμε, τους ενημερώσαμε, τους αφυπνίσαμε και τώρα είναι δίπλα μας στους αγώνες μας.

Δεν τους πληρώσαμε όπως εσύ.

Και θα είναι εκεί ο δήμαρχος του Norwalk δίπλα στις γιαγιάδες που ήρθαν μετανάστριες από τα ποντιακά χωριά της Ελλάδας, αλλά ποτέ δεν ξέχασαν και θα είναι εκεί τα παιδιά μας Αμερικανοί πολίτες που θα συνεχίσουν τους αγώνες μας αύριο.

Τουρκία μας χρωστάς μια συγνώμη και θα την πάρουμε.

Στη φωτογραφία διακρίνεται η Thea Halo δίπλα στην μακέτα του πρώτου μνημείου προς τιμήν των θυμάτων της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου το οποίο θα στηθεί σε δημόσιο πάρκο στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.