Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Yπάρχουν ηγέτες - ηγεσίες;


Θ. Μαλκίδης

Tο ερώτημα εάν υπάρχουν ηγέτες / ηγεσίες, απασχολεί σε κυρίαρχο πολλές φορές βαθμό τη δημόσια συζήτηση στην Ελλάδα της κρίσης. 

Απογοήτευση, η διάψευση των προσδοκιών και των ελπίδων, εντείνει το παραπάνω ερώτημα αποκτώντας μάλιστα μεταφυσικό χαρακτήρα.

Οι κεντρικοί άξονες της ομιλίας του Θεοφάνη Μαλκίδη είναι:



Η συγκρότηση και εξέλιξη του Ελλαδικού κράτους και το ζήτημα της ηγεσίας. 
Πολιτικές, οικονομικές, κοινωνικές παράμετροι. 
Ιστορικές στιγμές και ιστορικές αποφάσεις των ηγετών.
Κρίση και ηγεσία.
Υπάρχει ηγεσία σήμερα; 

Θα πρέπει να περιμένουμε ή να συμβάλλουμε ανάδειξη μίας νέας ηγεσίας; 

Ο Θεοφάνης Μαλκίδης γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη από προγόνους διασωθέντες της Γενοκτονίας και των Ολοκαυτωμάτων κατά τη διάρκεια της κατοχής, όπου η οικογένειά του είχε θύματα, ορφανά και αγνοούμενους. 

Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες, Παιδαγωγικά και Κοινωνιολογία και είναι διδάκτορας του Παντείου Πανεπιστημίου. Ασχολείται με τα θέματα του νεότερου και σύγχρονου Ελληνισμού, όπως είναι το ζήτημα της ανάδειξης της Γενοκτονίας από την Τουρκία, των εγκλημάτων από τις Ναζιστικές και Φασιστικές δυνάμεις κατοχής, των δικαιωμάτων των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών, καθώς και της Θράκης, της Μακεδονίας, κ.ά. 

Για τη δραστηριότητά του έχει τιμηθεί τόσο στο εσωτερικό όσο και το εξωτερικό και επιπλέον έχει τιμηθεί από την Προεδρία της Δημοκρατίας και το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας για την μακροχρόνια και ανιδιοτελή του συμπαράσταση στον πάσχοντα συνάνθρωπο.