Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

Να απομακρύνει η Ελλάδα το στρατό της από τα νησιά του Αιγαίου !




Ο Τζιχάτ Γιαγιτζί-απόστρατος ναύαρχος και επικεφαλής του Κέντρου Ναυτικών και Παγκόσμιων Στρατηγικών στο Πανεπιστήμιο Μπαχτσεσεχίρ, δήλωσε:

«Η Ελλάδα στρατιωτικοποιεί παράνομα αυτά τα νησιά με το πρόσχημα μιας« τουρκικής απειλής ». Ωστόσο, το επιχείρημα αυτής της απειλής είναι εντελώς αβάσιμο, καθώς η Τουρκία μέχρι σήμερα ούτε επιτέθηκε σε κανένα νησί ούτε κατέλαβε αυτά. Αυτά τα νησιά στρατιωτικοποιούνται όχι ενάντια σε μια τουρκική απειλή αλλά για να απειλήσουν την Τουρκία».


Υπογραμμίζοντας ότι η Λήμνος βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τα Στενά της Κωνσταντινούπολης, ο Γιαγιτζί επισήμανε ότι ο οπλισμός της Λέσβου, της Χίου, της Σάμου, της Κω και του Καστελλόριζου αποτελεί επίσης σοβαρή απειλή για την Τουρκία.

Ο Τζεμ Γκιουρντενίζ, ένας απόστρατος Ναύαρχος είπε στην Ντέιλι Σαμπάχ πως h Ελλάδα παραβίασε συνεχώς το καθεστώς της μη στρατιωτικοποίησης, κάτι που πρέπει  να θεωρηθεί ως άμεση απειλή για την τουρκική ασφάλεια. ;Πρόσθεσε πως οι μεγάλες δυνάμεις και οι υπογράφοντες τις σχετικές συνθήκες υπαγόρευαν ότι τα νησιά αυτά πρέπει να αποστρατικοποιηθούν για τη διαφύλαξη και την προστασία των συμφερόντων της Τουρκίας.

Ο Γιαγιτζί επεσήμανε επίσης ότι η Αθήνα ανέπτυξε ρωσικούς πυραύλους S-300 στο ελληνικό νησί της Κρήτης, οι οποίοι πρόκειται να αναβαθμιστούν την επόμενη εβδομάδα από τη Μόσχα. Δήλωσε πως  «Το ΝΑΤΟ πρέπει να το δει αυτό, αλλά κανείς δεν υψώνει τη φωνή του¨.


https://www.dailysabah.com/politics/news-analysis/greece-militarizing-aegean-islands-close-to-turkeys-mainland-poses-national-security-threat