Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

Ελληνισμός με μερική ή με πλήρη κυριαρχία ;

Θεοφάνης Μαλκίδης

Ελληνισμός με μερική ή πλήρη κυριαρχία; 

Οι τελευταίοι μήνες, από το Μάρτιο μέχρι σήμερα , αφορούν μία συνεχή εισβολή από την Τουρκία. Ειδικότερα η αντίληψη  που έχει στο μυαλό του ο Έλληνας και η Ελληνίδα που ακούει για τις Τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο, για την Τουρκική εισβολή στον Έβρο, θυμίζει τα λόγια του Ίωνα Δραγούμη στο βιβλίο του για τη Σαμοθράκη, όπου  εξηγούσε την μία και μοναδική κατάσταση που ζούσε ο λαός στην περίοδο της οθωμανικής κατοχής: Από την μία ο πασάς και από την άλλη οι ραγιάδες.


Μία οθωμανική περίοδο εμπλουτισμένη σήμερα με κεμαλικό φασισμό, γαλάζιες πατρίδες και στρατηγικό βάθος με τις πράξεις του Ερντογάν να στοχεύουν  το Αιγαίο, την Κύπρο, τη Θράκη, όλον τον Ελληνισμό.

Η Τουρκία δεν αποδέχεται την ελληνική εθνική κυριαρχία, την εθνική ακεραιότητα, την ελληνική παρουσία στο Αιγαίο, στην Κύπρο, στον Έβρο, αμφισβητεί τα ελληνικά δικαιώματα, με  συνεχή υπονόμευση και με κάθε μέσο.

Ο τουρκικός φασισμός, επεκτατισμός, εθνικισμός είναι το μοναδικό πρόβλημα. Από τον  Έβρο μέχρι το Καστελλόριζο και την Αμμόχωστο οφείλουμε να υπερασπίσουμε τον Ελληνισμό !

Η σημερινή μου συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ