Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

Η Σαουδική Αραβία καλεί τους πολίτες να μποϊκοτάρουν τα τουρκικά προϊόντα !




Η Σαουδική Αραβία καλεί τους πολίτες της να μποϊκοτάρουν τα τουρκικά προϊόντα !

Η Gulf News ανέφερε πως οι Σαουδαραβικές αρχές, προέτρεψαν τους πολίτες να μποϋκοτάρουν “οτιδήποτε τουρκικό”, μετά από τη δήλωση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που κατηγόρησε ορισμένες χώρες του Κόλπου πώς ακολουθούν αποσταθεροποιητικές πολιτικές στην περιοχή.

Ο επικεφαλής του εμπορικού επιμελητηρίου της Σαουδικής Αραβίας Αζλάν Αλ Ασλάν, στο Twitter ανέφερε πως το μποϊκοτάζ οτιδήποτε τουρκικού, είτε στο επίπεδο των εισαγωγών είτε σε αυτό των επενδύσεων και του τουρισμού, είναι ευθύνη κάθε Σαουδάραβα εμπόρου και καταναλωτή, ως απάντηση στη συνεχιζόμενη εχθρότητα της τουρκικής κυβέρνησης ενάντια στην ηγεσία μας, στη χώρα μας και στους πολίτες μας”.


Την περασμένη εβδομάδα ο Ερντογάν σε ομιλία του στην τούρκικη Βουλή, κατηγόρησε ορισμένες χώρες του Κόλπου ότι στοχεύουν την Τουρκία επειδή “υποστηρίζει τους καταπιεσμένους” και ότι ακολουθούν πολιτικές που οδηγούν σε αστάθεια.

Ο Ερντογάν είπε ότι “Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι εν λόγω χώρες δεν υπήρχαν χθες και πιθανότατα δεν θα υπάρχουν και αύριο, Εμείς όμως με άδεια από τον Αλλάχ, θα συνεχίσουμε να κρατάμε τη σημαία μας για πάντα στην περιοχή”.

Η Σαουδική Αραβία από πέρσι, διατηρεί ένα ανεπίσημο μποϊκοτάζ για τα τουρκικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων και τον ευπαθών τροφίμων. ……

ahval.me