Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

"Κάθε σημείο που αποτελεί απειλή για την Τουρκία, είναι σημείο στρατιωτικών επιχειρήσεων"



Από την ομιλία του Ερντογάν στο Ικόνιο :

<<Αν προσέξετε θα δείτε ότι οι κρίσεις οι οποίες απασχολούν σήμερα τον κόσμο βρίσκονται γύρω από τη χώρα μας. Όταν ενώσετε αυτά τα σημεία των κρίσεων από τη Συρία και την Ανατολική Μεσόγειο ως τον Kαύκασο, διακρίνεται πώς γίνεται μία ξεκάθαρη προσπάθεια πολιορκίας της Τουρκίας. Εμείς αυτό το παιχνίδι το είδαμε από πολύ νωρίς. Από τη μία μεριά προστατέψαμε την ακεραιότητα της χώρας μας, την ενότητα του έθνους και την ισχύ του κράτους μας και από την άλλη πλευρά κάναμε ένα-ένα τα βήματα και να διαλύσουμε αυτήν την πολιορκία.


Απέναντι στην αποφασιστικότητα μας με την ενεργή και ανυποχώρητη στάση μας, όλοι οι παίκτες της διεθνούς κοινότητας υποχρεώθηκαν να συνυπολογίσουν την Τουρκία σε όλες τις παγκόσμιες και περιφερειακές εξισώσεις. Πλέον είμαστε μία χώρα που έχει ουσιαστική θέση και στο τραπέζι και στο πεδίο των επιχειρήσεων. Άλλοτε με τρομοκρατικές οργανώσεις και άλλοτε με οικονομικές παγίδες προσπάθησαν να μας εκτρέψουν από το δρόμο μας. Εμείς δεν εκτραπήκαμε και δεν θα το κάνουμε.

Σήμερα η Τουρκία στον αγώνα της ενάντια στην τρομοκρατία βρίσκεται στο καλύτερο σημείο της ιστορίας της.

Σήμερα στη Συρία αλλά έχουμε μία περιοχή 8.200 χιλιομέτρων. Αυτό δεν το κάναμε για το κέφι μας, ούτε για ευχαρίστηση. Αλλά για να ελέγξουμε τα κέντρα μέσω των οποίων γινόταν οι επιθέσεις προς τη χώρα μας.

Για εμάς κάθε σημείο που συνιστά απειλή για τη χώρα μας είναι περιοχή στρατιωτικών επιχειρήσεων. Ένα παρόμοιο παιχνίδι προσπάθησαν να παίξουν και στην Μεσόγειο.

Αυτοί οι οποίοι στην Ανατολική Μεσόγειο, με κενές απειλές προς τη χώρα,  με κενού περιεχομένου εκβιασμούς και με κωμικές επιδείξεις, δεν μπόρεσαν να μας κάνουν να κάνουμε βήμα πίσω, υποχρεώθηκαν να ανταποκριθούν στις εκκλήσεις μας για διάλογο.

Πριν να ηρεμήσουν καν τα νερά στην Ανατολική Μεσόγειο, αυτή τη φορά συνέβησαν κρίσιμες εξελίξεις στον Καύκασο. Η Αρμενία χωρίς να έχει καν λυθεί το θέμα του Καραμπάχ  όπου εισέβαλε με σφαγές, επιτέθηκε ξανά στα εδάφη του Αζερμπαϊτζάν. Αλλά αυτή τη φορά βρέθηκε αντιμέτωπο με ένα αποτέλεσμα που σίγουρα δεν το περίμενε. η αδερφή χώρα του Αζερμπαϊτζάν για να προστατεύσει τα εδάφη του αλλά και να απελευθερώσει τα κατεχόμενα εδάφη άρχισε μία μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση. Μέχρι τώρα με τις επιτυχίες που έχει ο αζέρικος στρατός που προελαύνει, έχει απελευθερώσει πολλά εδάφη. Εμείς ως Τουρκία με όλες μας τις δυνατότητες και με όλη μας την καρδιά είμαστε δίπλα και θα είμαστε δίπλα, στην αδερφή και και φίλη χώρα του Αζερμπαϊτζάν. Πρώτα ο Θεός αυτός ο αγώνας θα διαρκέσει μέχρι να απελευθερωθεί το Καραμπάχ από την κατοχή.

 (https://haberglobal.com.tr/gundem/cumhurbaskani-erdogandan-konya-sehir-hastanesi-acilisinda-aciklamalar-72112) .