Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020

Ούτε με όρους, ούτε άνευ όρων διάλογο με το σφαγέα και τον εισβολέα !

 

Θ. Μαλκίδης

Καμία διαπραγμάτευση, κανένας διάλογος με την Τουρκία !

«Είναι μάταιη η προσπάθεια της Ελλάδας να εξανίσταται στις δραστηριότητές μας μετά από κάθε NAVTEX, με βάση τις μαξιμαλιστικές τις διεκδικήσεις. Η χώρα μας θα συνεχίσει τις έρευνες στην περιοχή στο πλαίσιο των δικαιωμάτων μας που προκύπτουν από το Διεθνές Δίκαιο. 

Αντί να κατηγορεί την Τουρκία με αβάσιμες κατηγορίες και να παραπονιέται σε τρίτες χώρες, περιμένουμε από την Ελλάδα να απέχει από τέτοια βήματα που αυξάνουν την ένταση στην περιοχή και να συμβάλει στη δημιουργία ενός κατάλληλου κλίματος για διαπραγματεύσεις», ανέφερε ο Ακσόι, πριν από λίγο. Σε αυτό το πλαίσιο, προσκάλεσε την Αθήνα σε διάλογο «άνευ όρων» .

 Την ίδια στιγμή ο  Ερντογάν με  δηλώσεις του ανέφερε τα εξής: «Και με το Oruc Reis, και με το Barbaros και με το Fatih η Τουρκία θα συνεχίσει τις έρευνές της» . 

Το μήνυμα του Ελληνισμού είναι σαφές: <<Μπροστά στην κρίση και την  κατάρρευση της Τουρκίας, εμείς δεν πρέπει να κάνουμε κανέναν διάλογο, ούτε με όρους, πόσο μάλλον άνευ όρων. Γη, Ύδωρ και Αέρα δεν θα δώσουμε>>


Η συνέντευξή μου για τον Ελληνικό λόγο  και την αντίστασή μας στην Τουρκία. Ραδιοφωνικός σταθμός Μετρόπολις Θεσσαλονίκης Μακεδονίας.