Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

Προετοιμάζοντας νέα Συμφωνία Μόσχας και Μονάχου στο Αιγαίο, για να χορτάσει το θηρίο.....

 


Το Γερμανοσοβιετικό Σύμφωνο μη Επίθεσης ή Σύμφωνο Μολότωφ - Ρίμπεντροπ  χαρακτηρίζει τη Συμφωνία  που υπέγραψαν στις 23 Αυγούστου 1939 στη Μόσχα ο Υπουργός Εξωτερικών της Ναζιστικής Γερμανίας Γιοάχιμ φον Ρίμπεντροπ  και ο Υπουργός Εξωτερικών της Σοβιετικής Ένωσης, Βιατσεσλάβ Μιχάηλοβιτς Μόλοτοφ . 

Κατόπιν αυτού, οι Ναζί μπορούσαν να ασχοληθούν με την Πολωνία δίχως τον κίνδυνο να τους εμποδίσει η Σοβιετική Ένωση, η οποία γνώριζε  την επιθυμία του Χίτλερ να αποκτήσει «ζωτικό χώρο».

Με την ονομασία Συμφωνία του Μονάχου,  αναφέρεται το Σύμφωνο που προέκυψε και υπογράφηκε στην Διεθνή Συνδιάσκεψη του Μονάχου που συνήλθε εσπευσμένα στις 29 Σεπτεμβρίου 1938 σπροκειμένου να αποτραπεί επικείμενη πολεμική σύρραξη μεταξύ Γερμανίας και Τσεχοσλοβακίας.


Στην Συνδιάσκεψη αυτή παρέστησαν οι  Πρωθυπουργοί του Ηνωμένου Βασιλείου, Άρθουρ Νέβιλ Τσάμπερλεν και της Γαλλίας, Εντουάρ Νταλαντιέ,  και ο Μπενίτο Μουσολίνι και ο Αδόλφος Χίτλερ, οι οποίοι   υπέγραψαν την επομένη, 30 Σεπτεμβρίου, το Σύμφωνο του Μονάχου δια του οποίου και συνομολογήθηκε η προσάρτηση της Σουδητίας (περιοχή Γερμανών Σουδητών της Τσεχοσλοβακίας) στο Γ΄ Ράιχ. 

Μετά τη συνομολόγηση του τόσο ο Τσάμπερλεν όσο και ο Νταλαντιέ επέστρεψαν στις χώρες τους ως θριαμβευτές από τα πλήθη που τους επιφύλαξαν θερμές υποδοχές, διακηρύσσοντας μάλιστα ο πρώτος δημόσια την "έντιμη ειρήνη", ή "ειρήνη στην εποχή μας", κάτι που βεβαίως δεν έγινε αφού ο Β΄Παγκόσμιος Πόλεμος ξέσπασε σε λίγο....


 Προετοιμάζοντας νέα  Συμφωνία  Μόσχας και Μονάχου στο Αιγαίο, για να χορτάσει το θηρίο.....