Σάββατο 14 Αυγούστου 2021

Μάνα...

 


Μια σημαντική πρωτοβουλία των φορέων των Καλαβρύτων για να τιμηθεί η ηρωίδα Καλαβρυτινή μάνα, που υπέφερε τα πάνδεινα στην Κατοχή και το Ολοκαύτωμα, θυσιάστηκε για την Πατρίδα και την Ελευθερία, αγωνίστηκε να σώσει τα παιδιά της και να τα αναθρέψει με δημοκρατικές αξίες και ανθρωπιστικά ιδεώδη. 


Η μάνα των Καλαβρύτων, των Κερδυλλίων, των Μισιρίων Ρεθύμνου, του Διστόμου, του Κομμένου, των Ανωγείων, της Μουσιωτίτσας, της Εορδαίας, της Υπάτης, της Δαμάστας και του Μαραθους, της Κανδάνου, της Βιάννου και της Ιεράπετρας κι ολόκληρης της Ελλάδας αποτελεί πρότυπο ήθους, αγωνιστικότητας, ηρωισμού. Αντιστάθηκε γενναία στον φασισμό, θυσιάστηκε στο Ολοκαύτωμα. Όσες κατάφεραν να επιζήσουν της ναζιστικής θηριωδίας ανέβηκαν τον Γολγοθά της φτώχειας, της πείνας, της προσφυγιάς. Έκαναν το μαύρο χρώμα του πένθους συνώνυμο της καθημερινής σκληρής πάλης για επιβίωση με αξιοπρέπεια και ήθος.


Με την υπερηφάνεια, την ανθρωπιά, τη λεβεντιά και την αυταπάρνησή της, με την Αντίσταση και τη θυσία της, η Καλαβρυτινή μάνα, η Ελληνίδα μάνα, νίκησε τη βαρβαρότητα του ναζισμού και του φασισμού!


Συγχαίρουμε τους φορείς των Καλαβρύτων για την πρωτοβουλία τους! 


ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΗ ΜΑΝΑ! 

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΜΑΣ!

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΜΝΗΜΗ  ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!


Παραθέτουμε την ανακοίνωση της Ένωσης Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, απ' όπου πληροφορηθήκαμε την αξιέπαινη αυτή πρωτοβουλία των Καλαβρύτων.


Αναλυτικά:


Εκδήλωση Μνήμης και Tιμής για την αλησμόνητη, ηρωίδα Καλαβρυτινή Μάνα.

 

"Το Σάββατο, 14 Αυγούστου 2021, στις 9:00 το πρωί, στην κεντρική εκκλησία Καλαβρύτων, Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, θα τελεστεί το καθιερωμένο μνημόσυνο, στη μνήμη και προς τιμή της αλησμόνητης, ηρωίδας, Καλαβρυτινής μάνας.


Στην εκκλησία, θα εκφωνήσει την ομιλία, η κυρία Θεώνη (Νέλλη) Φεφέ, κόρη του συμπατριώτη δασκάλου μας Βασίλη Φεφέ.


Η Ένωση Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, προσκαλεί τα μέλη της και όσους επιθυμούν, να παρευρεθούν στην τιμητική αυτή εκδήλωση για την Καλαβρυτινή Μάνα. 


Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαβρύτων, την Ένωση Καλαβρυτινών Αθήνας και το Δημοτικό Mουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.


Το ΔΣ της Ένωσης Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος