Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021

Μικρό δείγμα μεγάλης ευγνωμοσύνης

 


Θεοφάνης Μαλκίδης 

Μπορεί στο χρόνο που τελειώνει σε λίγες ώρες, να συμπληρώθηκαν διακόσια έτη από το 1821, αλλά είναι πολύ λίγες οι στιγμές τιμής στην Ελευθερία και στους Ελευθερωτες μας που θα  θυμόμαστε .


Καθ' όλη τη διάρκεια του 2021, όσο το επέτρεψαν οι συνθήκες, το ψευτορωμαίικο  , ο εθνομηδενισμος και τα ορφανά του Δράμαλη και τον Ιμπραήμ, προσπάθησα είτε δια ζώσης, είτε με τη χρήση της τεχνολογίας, να μεταφέρω το μήνυμα της Επανάστασης, παντού.




Μίλησα για την Παλιγγενεσία σε συνέδρια, ημερίδες και εκδηλώσεις στην Νέα Υόρκη, στη Μόσχα, στη Λευκωσία, στη Μελβούρνη, στη Στουτγάρδη, στη Σπάρτη, στο Ναύπλιο, στο Μυστρά, στην Καλαμάτα, στην Κόρινθο, στα Καλάβρυτα, στο Αγρίνιο, στο Μεσολόγγι, στους Δελφούς, στην Καρδίτσα, στη Σάμο, στη Λέσβο, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Καβάλα, στη Σαμοθράκη και στην ιδιαίτερη μου πατρίδα στην Αλεξανδρούπολη.


Έγραψα κείμενα για την Επανάσταση, σε βιβλία, συλλογικούς τόμους και επιστημονικά περιοδικά, τόσο στην ελληνική γλώσσα όσο και σε άλλες (αγγλική, ρωσική).


Ήταν όλα τα παραπάνω, μικρό δείγμα της μεγάλης ευγνωμοσύνης μου προς για τους προγόνους μου που έδωσαν τη ζωή τους για την Ελευθερία !