Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

Η κατοχή σκοτώνει

 


Σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα, επεισόδιο με πυροβολισμούς από Τούρκους στρατιώτες προς τρεις Έλληνες Κύπριους στην Ποταμιά, στην περιοχή της Νεκρής Ζώνης.



Συγκεκριμένα, οι τρεις πολίτες μάζευαν αγρέλια στην περιοχή και δέχτηκαν πυροβολισμούς, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του ενός και τη μεταφορά του στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. 


Στο μεταξύ, ελάχιστοι ασχολήθηκαν με το τραγικό αυτό γεγονός. Τα τηλεοπτικά κανάλια παρουσιάζουν μόνο τις εξελίξεις σε σχέση με τις εκλογές, ενώ δεν υπήρξε ούτε και ένα σχόλιο από κανέναν πολιτικό. Οι ελάχιστες σχετικές δημοσιεύσεις χάθηκαν στο πλήθος των δεκάδων δηλώσεων για τις Προεδρικές Εκλογές. Σαν ένα ασήμαντο περιστατικό που δεν αξίζει την προσοχή κανενός.


Πολλοί αμφιβάλλουν για τη συνέχιση της βαρβαρότητας των Τούρκων στο νησί. Τα γεγονότα όμως για άλλη μια φορά, διαψεύδουν τις «ελπίδες» όλων των δύσπιστων, τονίζοντάς μας πως δεν πρέπει να εμπιστευόμαστε ποτέ τον Τούρκο δολοφόνο. Κανένας δεν περίμενε ότι οι Τούρκοι θα πυροβολούσαν τον Σολωμό, όμως έπεσε νεκρός μέσα σε μια στιγμή. Στη θέση του θα μπορούσε να βρισκόταν σήμερα και κάποιος από τους τρεις.

Αλλά ποιος νοιάζεται;