Πέμπτη 25 Μαΐου 2023

Δεν είναι ανέκδοτο , ούτε fake news




 Ότι διαβάσετε στη συνέχεια δεν είναι ούτε ανέκδοτο, ούτε fake news, ούτε τρολάρισμα, αλλά πέρα ως πέρα  αλήθεια:


Αφού σήμερα συμπληρώνονται δεκατέσσερις ημέρες από τότε που οι δύο συμπατριώτες μας και μέλη της μοναδικής αναγνωρισμένης εθνικής μειονότητας στη Ευρώπη, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Χιμάρας Διονύσιος -Φρέντης Μπελέρης και ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Χιμαριωτών Παντελής Κοκαβέσης, συνελήφθησαν και παραμένουν φυλακισμένοι στην Κολομβία των Βαλκανίων, κάποιος αποφάσισε στην Αθήνα να <<πιέσει>> και άλλο το ζωγράφο του Ζαππείου και ενίοτε πρωθυπουργό του τουρκικού υποκαταστήματος, Έντι Ράμα , με τον εξής <<σπουδαίο>> τρόπο:


Διοργάνωση εβδομάδας ελληνικού πολιτισμού στην Αλβανία και αποστολή γνωστού βάρδο της νύχτας σε αποστολή όπου τα σουξέ είναι τα νέα διπλωματικά  όπλα......




Ακολουθεί το δημοσίευμα για την Εβδομάδα Ελληνικού Πολιτισμού:



Με τη δύναμη της τέχνης και του πολιτισμού που φέρει ως κληρονομιά, η Ελλάδα παρουσιάζεται στην Αλβανία από σήμερα Τρίτη 23 Μαΐου και μέχρι τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2023.

Η Εβδομάδα Ελληνικού Πολιτισμού στην Αλβανία διοργανώνεται από την Πρεσβεία της Ελλάδας στα Τίρανα και τον Δήμο Τιράνων σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού της Αλβανίας.

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις θα διεξαχθούν στα Τίρανα, τη Σκόδρα και την Κορυτσά, σε σύγχρονους χώρους τέχνης αλλά και αρχαιολογικούς χώρους, όπως η Απολλωνία και το Ελληνικό Πάρκο Τιράνων (Hellenic Park).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει βραδιές ρεμπέτικης μουσικής, συναυλία με τον Νίκο Βέρτη, βραδιές παραδοσιακής μουσικής και ελληνικών χορών με τη συμμετοχής των παραρτημάτων του Λυκείου Ελληνίδων από τη Φλώρινα και τα Ιωάννινα, καθώς και τη συμμετοχή χορωδίας από τα Γιαννιτσά. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν ειδικές δράσεις για τα παιδιά, εκδηλώσεις ελληνικής γαστρονομίας, Ημέρα Αθλητισμού και Ημέρα Ελληνο – Αλβανικής Καριέρας. Τέλος, επισημαίνεται ότι στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ελληνικού Πολιτισμού στην Αλβανία, θα παρουσιαστεί η "Εκάβη" του Ευριπίδη, για πρώτη φορά στην αλβανική γλώσσα σε σκηνοθεσία του αλβανικής καταγωγής σκηνοθέτη Ένκε Φεζολλάρι που ζει και εργάζεται επαγγελματικά στην Ελλάδα.

Και τώρα πλέον θα μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι αδέρφια Βορειοηπειρώτες.