Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

Κύπρος

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΜΕΝΗ ΝΕΑ ΕΚΤΡΟΠΗ:
ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΡΧΩΝ ΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ


Είναι διαπίστωση μας ότι, οι ξένοι συνοδοιπόροι των Τούρκων, Βρεττανοί, Αμερικάνοι και οι κατευθυνόμενοι άβουλοι Ευρωπαίοι και ΟΗΕ:

(α) Αφού κατάφεραν να ανακόψουν τη δυνητικά αναπτυσσόμενη αντικατοχική γραμμή του Τάσσου Παπαδόπουλου, με την ανάδειξη του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ κ. Δημήτρη Χριστόφια στην προεδρία της Δημοκρατίας.

(β) Αφού εξασφάλισαν από τον κύριο Χριστόφια αρκετές υποχωρήσεις που οδηγούν στην περαιτέρω εδραίωση του Τουρκικού Κράτους στα κατεχόμενα , και

(γ) Αφού δεν είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν στον κ. Χριστόφια, ούτε το «κοκαλάκι» που χρειάζεται για να «πουλήσει» στον Κυπριακό Λαό το ξεπούλημα που ετοίμασαν, προετοιμάζουν το έδαφος για να εξασφαλίσουν τουλάχιστον μια ενδιάμεση συμφωνία αρχών λύσης του Κυπριακού. Θα επιχειρήσουν να κάμουν δηλαδή αυτό που επικαλούνται οι Ηγέτες μας ότι έγινε το 1977 & 1979, το οποίο όμως δεν είχε γίνει. Θα επιδιώξουν να υπογραφεί για πρώτη φορά συμφωνία από τους δύο Ηγέτες των Συνιστώτων Κρατών με την οποία θα θεωρούν ότι θα δεσμεύουν και τον Κυπριακό Λαό.

Οι πρόνοιες της ενδιάμεσης Συμφωνίας αρχών θα είναι όλα τα γενικά και αόριστα πάνω στα οποία έκτισαν τα σημερινά δεδομένα μέσα από την άγονη ανάλωση πολύτιμων χρόνων με δικοινοτικές συνομιλίες. Δηλαδή:
• Θα χαιρετίζεται η πρόοδος που έγινε στις απευθείας διαπραγματεύσεις και θα καταγράφουν μια σειρά κολακειών για τις συνομιλίες και την επιθυμία των συνομιλητών για λύση.
• Θα τονίζεται ότι η λύση του Κυπριακού θα είναι Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία με τάχα μια κυριαρχία, μια Ιθαγένεια, με πολιτική Ισότητα όπως καθορίστηκε στα Ψηφίσματα του ΟΗΕ και με τα Ανθρώπινα Δικαιώματα κατοχυρωμένα, στη βάση των Συμφωνιών Κορυφής του 1977 και 1979, του Διεθνούς Δικαίου και του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου.

Πέραν τούτων είμαστε βέβαιοι ότι θα προστεθούν και άλλα στοιχεία που θα δέσουν πιο σφιχτά τη θηλιά που μας έχουν στο λαιμό.

Στόχος της ενδιάμεσης αυτής Συμφωνίας θα είναι :
• Να μας εγκλωβίσουν , επίσημα πλέον, για πρώτη φορά από το 1974, στον κλοιό της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με συμφωνία και

• Να δώσουν στην Τουρκία την έξοδο από τα αδιέξοδα της στην πορεία της προς την Ευρώπη.

Οι Τούρκοι θα έχουν «δέσει καλά τον γάϊδαρο τους» στην επιδίωξή τους για νομιμοποίηση του εγκλήματος τους σε βάρος της Κύπρου.

Οι Ευρωπαίοι , Άγγλοι και Αμερικάνοι θα αποκτήσουν το άλλοθι που τους χρειάζεται για να αρχίσουν επίσημα πλέον, έστω και χωρίς πρεσβευτές, απευθείας δοσοληψίες με το παράνομο καθεστώς των κατεχομένων αφού θα παραμερισθεί η Κυπριακή Δημοκρατία.

Οι δικοί μας Ηγέτες θα κόπτονται ότι ο αγώνας συνεχίζεται.

Τι θα γίνει όμως αν στο τέλος μιας επόμενης διαδικασίας συνομιλιών αποδειχθεί αυτό για το οποίο εμείς προειδοποιούμε εδώ και χρόνια ; Δηλαδή τι θα γίνει αν με λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας αποδειχθεί ότι δεν εξασφαλίζονται τα δικαιώματά μας σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο που μας υπόσχονται οι Ηγέτες μας;

΄Όλα αυτά βέβαια νοουμένου ότι η Κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει απευθείας στο ξεπούλημα από τώρα δεχόμενη τελική λύση στη βάση των «συγκλίσεων» που διακηρύττει ο Ταλάτ.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι τελικά θα διαψευσθούν οι εκτιμήσεις μας και θα συμβεί εντελώς το αντίθετο. Να καταλάβει δηλαδή η Ηγεσία μας τον εμπαιγμό και το ανήθικο παιγνίδι που παίζεται σε βάρος μας και που οδηγούμαστε και να αντιδράσει ομόψυχα και δυναμικά έστω και τώρα, κάνοντας την ενδεδειγμένη αντικατοχική στροφή που έπρεπε να είχε γίνει από χρόνια.


Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια