Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Πρωτοβουλία για την Απελευθέρωση του Γιάννη- Βασίλη Γιαϊλαλί


Επιτροπή για τη Διεθνοποίηση και την Αναγνώριση της Γενοκτονίας – «Εύξεινος Λόγος»

Πρωτοβουλία για την Απελευθέρωση του συμπατριώτη μας  Γιάννη- Βασίλη Γιαϊλαλί, ο οποίος είναι φυλακισμένος από την 22α Απριλίου στις Τουρκικές φυλακές

Λευτεριά στον Γιάννη -Βασίλη Γιαϊλαλί! O Γιάννης- Βασίλης Γιαϊλαλί δεν είναι μόνος 

Free Yannis Vasilis Yaylali! Yannis Vasilis Yaylali is not alone

Yannis Vasilis Yaylali'ya Ozgurluk! Yannis Vasilis Yaylali Yalniz Degil

Ο Γιάννης – Βασίλης Γιαϊλαλί γεννήθηκε ως Ιμπραήμ Γιαϊλαλί   στην Μπάφρα  του νομού της  Σαμψούντας (Αμισός) του Πόντου. Τον Απρίλιο του 1994 με την κατάταξή του στον τουρκικό στρατό στάλθηκε στο Κουρδιστάν. Τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους τραυματίστηκε σε μάχη με τους αντάρτες του ΡΚΚ, συνελήφθη και έμεινε αιχμάλωτος για   δύο χρόνια και τρεις μήνες.  

Στο διάστημα αυτό η οικογένεια του Γιαϊλαλί στην ερώτηση  για την τύχη του Γιαϊλαλί λάμβανε την απάντηση ότι  «δεν υπάρχει τέτοιος στρατιώτης». Όταν όμως οι γονείς του επέμεναν να βρεθεί λύση για την απελευθέρωση του και την επιστροφή του, οι Δυνάμεις Ασφαλείας τους προειδοποίησαν λέγοντάς τους τα εξής: «Έχουμε ερευνήσει την οικογένειά σας και ξέρουμε ότι είστε Έλληνες. Αν συνεχίσετε να αναζητείτε τρόπους για την επιστροφή του γιου σας, θα έχετε προβλήματα». Τους έκαναν μάλιστα σαφές ότι δεν θα πρέπει να μιλούν δημοσίως για την υπόθεση αυτή, για να μην διαπομπευθούν με τη δημοσιοποίηση της καταγωγής τους. 

Με την απελευθέρωσή του  άλλαξε το όνομά του από Ιμπραήμ σε Γιάννης-Βασίλης και άρχισε να συμμετέχει στον αγώνα ενάντια στον πόλεμο στο Κουρδιστάν, με αποτέλεσμα να συλληφθεί αυτή τη φορά από το Τουρκικό κράτος, να βασανισθεί και  να φυλακιστεί για 3,5 μήνες.  Μαζί με τη σύντροφό του Μεράλ Γκιουλεινί πρωτοστάτησαν στην ανάδειξη των δολοφονιών στο Κουρδιστάν, με αποτέλεσμα ο Γιαϊλαλί να συλληφθεί αρχικά την 25η Δεκεμβρίου 2016 για να αφεθεί λίγο αργότερα ελεύθερος και εκ νέου την 22α Απριλίου, με τις κατηγορίες της υποκίνησης σε τρομοκρατική δραστηριότητα και της προτροπής σε ανυπακοή των νόμων λόγω της δράσης του για Ελευθερία στο Κουρδιστάν και για  προσβολή του Κεμάλ και του Ερντογάν, λόγω της αρθρογραφίας του για τη Γενοκτονία των Ελλήνων.  Ο Γιαϊλαλί ο οποίος "δικάζεται" με τις παραπάνω κατηγορίες στις 26 Οκτωβρίου, έχει μεγάλη συμμετοχή και δραστηριότητα στον αγώνα  Ελευθερίας  στην Τουρκία και πρωταγωνιστή της ανάδειξης των εγκλημάτων που σημειώθηκαν εναντίον των Ελλήνων, των Αρμενίων, των Κούρδων και άλλων λαών.  

Οι υπογράφοντες την πρωτοβουλία ζητούμε την απελευθέρωση του Γιαϊλαλί  και καλούμε τα μέλη του Ελληνικού κοινοβουλίου, τους Ευρωβουλευτές,  τα κόμματα, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους Δικηγορικούς Συλλόγους,  τους συνδικαλιστικούς φορείς εργαζομένων, συλλόγους και ομοσπονδίες Ποντίων, Θρακών, Καππαδοκών, Μικρασιατών καθώς και  κάθε δημοκράτη  πολίτη να απαιτήσουν το αυτονόητο: Την Ελευθερία για κάθε άνθρωπο που διώκεται στην Τουρκία για τις ιδέες του.  

Λευτεριά στον Γιάννη -Βασίλη Γιαϊλαλί! O Γιάννης- Βασίλης Γιαϊλαλί δεν είναι μόνος 

Free Yannis Vasilis Yaylali! Yannis Vasilis Yaylali is not alone

Yannis Vasilis Yaylali'ya Ozgurluk! Yannis Vasilis Yaylali Yalniz Degil
















Η Επιτροπή για τη Διεθνοποίηση και την Αναγνώριση της Γενοκτονίας –«Εύξεινος Λόγος»,  είναι ένα συντονιστικό όργανο με σκοπό την ενημέρωση και την διάδοση του αγώνα στην Ελλάδα και το εξωτερικό για την αναγνώριση της Γενοκτονίας από τους Νεότουρκους και τους Κεμαλικούς , όπου στο διάστημα 1908-1923 στοίχισε τη ζωή σε πάνω από 1.000.000 ανθρώπους. Δυστυχώς όμως η Γενοκτονία συνεχίζεται μέχρι σήμερα με τη δίωξη και τη φυλάκιση αγωνιστών της αποκατάστασης της Μνήμης και της Ιστορίας στην Τουρκία.