Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Το "Εξπρές του Μεσονυκτίου" του Έλληνα Γιάννη- Βασίλη Γιαϊλαλί.


Θ. Μαλκίδης 

Το "Εξπρές του Μεσονυκτίου" του Έλληνα Γιάννη- Βασίλη  Γιαϊλαλί

Απόσπασμα από τη συνέντευξη στο Ραδιοφωνικό Σταθμό ertopen 106,7 fm και στην εκπομπή του Γ. Φιλιππάκη 

Ο συμπατριώτης μας Γιάννη- Βασίλη  Γιαϊλαλί  βρίσκεται από τις 22 Απριλίου, εξήντα δηλαδή  ημέρες ακριβώς σε απομόνωση στις κλειστές φυλακές υψίστης ασφαλείας στο Ελατζίκ. Κατηγορείται από τη φασιστική -ρατσιστική Τουρκία για "παρακίνηση  σε τρομοκρατική δραστηριότητα" ("τρομοκράτες" είναι οι μαχητές του PKK όπως "τρομοκράτες " ήταν οι Επαναστάτες του 1821 και οι αγωνιστές του 1955- 1959), "ανυπακοή στους νόμους" και για "προσβολή του Κεμάλ και του Ερντογάν". 

Μπροστά στις κατηγορίες για το συναγωνιστή Γιάννη- Βασίλη  Γιαϊλαλί από το κράτος -φυλακή Τουρκία και στην ένοχη σιωπή της Αθήνας και των "αρμοδίων" προτάσσουμε την δημοσιοποίηση που είναι η ψυχή της δικαιοσύνης, όπως έγραφε ο Ιάκωβος Μάγερ από το πολιορκημένο Μεσολόγγι. 

Ο Γιάννη- Βασίλη  Γιαϊλαλί έχει το πρώτο δικαστήριο στις 18 Ιουλίου και το δεύτερο στις 26 Οκτωβρίου.  Απαιτούμε από την Ελλάδα και τους θεσμούς της να προστατεύσουν τον Έλληνα Γιάννη- Βασίλη  Γιαϊλαλί, όπως σύμφωνα με το Σύνταγμα, τους νόμους και την ελληνική αντιστασιακή ιστορία οφείλουν να κάνουν. Δυστυχώς, παρότι το προτείναμε οι πολιτικοί, διπλωματικοί, κομματικοί και άλλοι Ελλαδικοί θεσμοί δεν έθεσαν το ζήτημα στον Γκρίζο Λύκο Γιλντιρίμ όταν ήρθε στην Αθήνα, αντιθέτως ανέχτηκαν την δήλωσή του για τους "8" και την περιοδεία του στη Θράκη. 

Όχι άλλη σιωπή , όχι άλλη αδιαφορία για τον  Γιάννη- Βασίλη  Γιαϊλαλί. Η Γενοκτονία που δε σταμάτησε το 1922-1923 αλλά συνεχίζεται μέχρι σήμερα πρέπει να σταματήσει. 

Λευτεριά στον Γιάννη -Βασίλη Γιαϊλαλί! 
O Γιάννης- Βασίλης Γιαϊλαλί δεν είναι μόνος! 

Free Yannis Vasilis Yaylali! 
Yannis Vasilis Yaylali is not alone!


Yannis Vasilis Yaylali'ya Ozgurluk! 
Yannis Vasilis Yaylali Yalniz Degil!



Η συνέντευξη για το  "Εξπρές του Μεσονυκτίου" του Γιάννη- Βασίλη  Γιαϊλαλί











 Η διεύθυνση του Γιάννη- Βασίλη Γιαϊλαλί στη φυλακή για επιστολές συμπαράστασης