Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

H Κύπρος χωρίς Ελληνισμό και ο Ελληνισμός χωρίς Κύπρο;



Θ. Μαλκίδης

H Κύπρος χωρίς Ελληνισμό και ο Ελληνισμός χωρίς Κύπρο; 

Η αποκάλυψή μας ότι στη προηγούμενη συζήτηση- Διάσκεψη για μία "λύση" στην Κύπρο, στην Τουρκική ομάδα συμμετείχε και ο δολοφόνος του Σολωμού Σολωμού, ήταν μία ακόμη "εμπειρία" που μας προσέφερε ο εισβολέας- κατακτητής για το πως σκέφτεται το μέλλον της Κύπρου. 

Ο  Χαλίλ Σατραζάμ (Khalil Sadrazam), τ/κ συνταγματάρχης εν αποστρατεία και σήμερα σύμβουλος για θέματα ασφαλείας, ο οποίος βρέθηκε στη Γενεύη σύμφωνα με την κατάθεση του Κενάν Ακίν, που ανακρίθηκε για τη δολοφονία του Σολωμού Σολωμού, κατονομάστηκε ως το πρόσωπο που είχε δώσει την εντολή για τον πυροβολισμό!!!!!

Πέραν των παραπάνω τραγικών εμπειριών, η  σχεδιαζόμενη, προγραμματιζόμενη νέα  σύγκληση για τη "λύση" με την ονομασία  “Διεθνής Διάσκεψη Γενεύη 2”, στις 28 Ιουνίου 2017, είναι αφενός παράνομη και αφετέρου  καταστροφική για τον Ελληνισμό της Κύπρου και πρέπει να αποτραπεί, 

·       Γιατί ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν έχει καμία  εξουσιοδότηση για τέτοια εξέλιξη.

·        Γιατί  ενώ σε Διεθνείς Διασκέψεις συμμετέχουν κράτη, στη Γενεύη θα συμμετέχουν και θα αποφασίζουν 3 κράτη (Βρετανία, Τουρκία και Ελλάδα) και 2 πρόσωπα (!!!!!) (ο  Νίκος Αναστασιάδης και ο Μουσταφά Ακιντζί).

·       Γιατί  το κυρίαρχο, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο  κράτος της Κυπριακής Δημοκρατίας,  μέλος του ΟΗΕ και της ΕΕ, δε θα συμμετέχει και θα θεωρείται (πλέον) ως μη υπάρχουσα.

·        Γιατί όλες οι αποφάσεις που θα ληφθούν, στο πλαίσιο της λεγόμενης "λύσης" τόσο για τα ζητήματα Ασφάλειας και Εγγυήσεων, όσο και για τα υπόλοιπα κεφάλαια, θα είναι παράνομες, τελειωτικές και θα γεννήσουν την ρατσιστική  λεόντειος υπέρ της Τουρκίας Διζωνική, Δικοινοτική Ομοσπονδία”.

·      Γιατί  οι συμμετέχοντες ξέρουν  ότι σε ένα ενδεχόμενο Δημοψήφισμα, το ΟΧΙ του Κυπριακού Ελληνισμού θα είναι δεδομένο, άρα θα παρακάμψουν το Δημοψήφισμα και θα παρουσιάσουν τα συμφωνηθέντα έτσι  που να έχουν άμεση εφαρμογή, όπως τα αποκαλούμενα “Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ)” για τα οποία δεν απαιτείται   Δημοψήφισμα.

·      Γιατί εάν  ζητηθεί η σχετική εκτός λαϊκής ετυμηγορίας, δηλαδή δημοψηφίσματος “έγκριση”, αυτή θα είναι  την ψευδοβουλή του κατοχικού καθεστώτος και από την Βουλή των Αντιπροσώπων.  

Έσχατο άλλα όχι τελευταίο: 

Στη "λύση" που προτείνεται θα μπορούμε να αναφερόμαστε στην Ελληνικότητα της Κύπρου, για την αντίσταση του Ελληνισμού  σε κάθε βαρβαρότητα και ιδιαιτέρως Φασιστικών- Ναζιστικών  κρατών όπως αυτό της Τουρκίας, να εορτάζουμε την 9η Ιουλίου, την 25η  Μαρτίου, να μιλούμε και να γράφουμε για τον Βασίλη Μιχαηλίδη, τον Ευαγόρα, για τον Κυριάκο, για τον Γρηγόρη, για τον Σολάκη, για τον Τάσο, για τους αγνοούμενούς μας; 



 Έργα του Γιάννη Γίγα












Ο  Χαλίλ Σατραζάμ στη Γενεύη.....