Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης τρέχει "Ση ελευθερίας την στράταν" για τον Γιάννη -Βασίλη Γιαϊλαλί. Türkiye’de tutuklu barış aktivisti Yannis Vasilis Yaylali, için Yunanistan’da özgürlük koşusu


Φωτογραφία του Γεώργιος Τεμόναεκ Ζαχαριάδης.

Θ. Μαλκίδης

"Ση ελευθερίας την στράταν" :Ο Γιώργος Ζαχαριάδης "Τεμόν η ΑΕΚ" τρέχει τη διαδρομή Αθήνα- Σπάρτη για τον Γιάννη -Βασίλη Γιαϊλαλί
Ο συμπατριώτης μας Πόντιος Γιάννης-Βασίλης Γιαϊλαλί (Yannis Vasilis Yaylali),  είναι φυλακισμένος για πάνω από πέντε μήνες στα τουρκικά κάτεργα,  με τις κατηγορίες της «προσβολής του προέδρου», «υποκίνηση σε ανυπακοή των νόμων» και «διάδοση προπαγάνδας για τρομοκρατική οργάνωση». Η σύλληψή του έγινε  μετά από την ανάρτηση αφίσας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας και τη 19η Μαΐου. 
Ο Γιαϊλαλί είναι ένας από τους πρωταγωνιστές της αφύπνισης των λαών που ζουν στην Τουρκία, ένας αγωνιστής των δικαιωμάτων και της ελευθερίας του λόγου, η φωνή ανάδειξης και αναγνώρισης των εγκλημάτων που έγιναν εναντίον των Ελλήνων, των Αρμενίων, των Κούρδων και άλλων λαών.
Καλούμαστε να πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν για να απελευθερωθεί, δημοσιοποιώντας τη σύλληψή του και πιέζοντας το φασιστικό Τουρκικό κράτος- φυλακή. Είναι καθήκον μας για έναν άνθρωπο όπως ο Γιάννης- Βασίλης Γιαϊλαλί που αγωνίζεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων, των Ασσυρίων και των Αρμενίων.

Ένας αγώνας δρόμου για τον Πόντιο ακτιβιστή, Βασίλη - Γιάννη Γιαλαλή

Φωτογραφία του Γεώργιος Τεμόναεκ Ζαχαριάδης.

Φωτογραφία του Γεώργιος Τεμόναεκ Ζαχαριάδης.

Την 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2017, ο Γιώργος Ζαχαριάδης "Τεμόν η ΑΕΚ" τρέχει  από  την Αθήνα (Καλλιμάρμαρο στάδιο) έως την Σπάρτη, συνολικά 250 χιλιόμετρα. 

Ο Γιώργος Ζαχαριαδης θα βρίσκεται την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου στις 7:00 μμ στο Παναθηναϊκό Στάδιο για να μιλήσει στα μέσα ενημέρωσης και να συναντηθεί με υποστηρικτές της προσπάθειάς μας, ενώ ο δρόμος  "Ση ελευθερίας την στράταν"  ξεκινά από το Καλλιμάρμαρο την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου  στις 6:00 π.μ και συνεχίζεται σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα. 



Η διαδρομή "Ση ελευθερίας την στράταν" συνδέεται με την Σπάρτη Λακωνίας, αφού η Σπάρτη της Μικράς Ασίας ήταν η πόλη όπου ο Γιάννης Βασίλης   παρουσιάστηκε στο Τουρκικό στράτευμα όπου στην συνέχεια αιχμαλωτίστηκε και τελικά έμαθε για την ελληνική του καταγωγή.  Ως Επιτροπή για τη Διεθνοποίηση και την Αναγνώριση της Γενοκτονίας -"Εύξεινος Λόγος" η ενέργειά μας  αυτή,  είναι μία ακόμη πράξη δημοσιοποίησης της παράνομης κράτησης του Γιάννη και να οδηγήσει στην απελευθέρωση του Γιάννη. Μία διαδρομή 250 χλμ, ξεκινώντας από το Παναθηναϊκό στάδιο, (Καλλιμάρμαρο), Βουλή των Ελλήνων, Ακρόπολη, Αρχαία αγορά, Ιερά οδός, με τελικό προορισμό τον τάφο του Λεωνίδα στην Σπάρτη (Λεωνίδαιον). 

Συνοδεύουμε τον  Γιώργο Ζαχαριάδη σε όλη τη διαδρομή φορώντας την εμφάνιση που σχεδίασε η Μαργαρίτα Ράντεβα, δίνοντας το μήνυμα της Ελευθερίας, της Ελευθερίας  στον Γιάννη-Βασίλη Γιαϊλαλί".



 Türkiye’de tutuklu barış aktivisti için Yunanistan’da özgürlük koşusu
Yunanistan’da 29-30 Eylül tarihlerinde atlet Giorgos Zachariadis, “Yannis Vasilis Yaylalı'ya özgürlük” demek için antik Atina-Sparta yolunda 250 kilometrelik özgürlük koşusu yapacak.
Barış aktivisti Yannis Vasilis Yaylalı 22 Nisan 2017’de Şırnak’ta tutuklanmıştı.
Atlet Giorgos Zachariadis Yannis Vasilis Yaylalı’nın serbest bırakılması ve tutukluluğunun duyulması için 29 ve 30 Eylül 2017‘de Atina Kallimarmaro stadyumundan antik Sparta'ya kadar 250 kilometre koşacak.
Özgürlük Yolu” koşusu Atina'da Kalimarmaro stadyumundan başlayarak, Yunan Parlamentosu'nu, Akrapolis'i, antik pazarı, Holy Trinity'yi içine alacak ve Sparta’da Leonidas'ın tapınağında son bulacak.
Halen Elazığ Hapishanesi’nde tutuklu olan Yannis Vasilis Yaylalı, Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde 28 Aralık 2011’de savaş uçaklarından atılan bombalarla 34 köylünün hayatını kaybetmesi sonrası dayanışma amacıyla Roboski köyüne yerleşmişti. Köyde kiraladığı evde yaşayan vicdani retçi Yaylalı, Roboski katliamında adaletin sağlanması için çeşitli etkinliklerde yer almıştı. Bu nedenle hakkında soruşturmalar açılmış ve 22 Nisan 2017 günü tutuklanmıştı. (Haber Merkezi)