Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Κηδεία του μέχρι πρότινος αγνοούμενου Κώστα Φασσιά



Κηδεία του μέχρι πρότινος αγνοούμενου Κώστα Φασσιά 

Έγινε  από τον Ιερό Ναό Αγίου Μάμαντος στους Τρούλλους, η κηδεία του Ήρωα  ΚΩΣΤΑ ΦΑΣΣΙΑ του οποίου η τύχη αγνοείτο από τις  14 Αυγούστου 1974.

Τα οστά του ανευρέθησαν το 2016, στο χωριό Μόρα και η  ταυτοποίησή τους  έγινε με την μέθοδο DNA το 2017. 

Ο Κώστας Φασσιάς, είχε εννέα παιδιά με το μεγαλύτερο να υπηρετεί στην Εθνική Φρουρά όταν εκδηλώθηκε η τουρκική εισβολή στις 20 Ιουλίου 1974 και όταν του είπαν ότι επιτάσσεται το φορτηγό του και ότι ο ίδιος πρέπει να το οδηγεί, δεν αναζήτησε τρόπους να αποφύγει την επιστράτευση...... 




Ανάλαβε να φέρει εις πέρας το έργο που του ανετέθη και την ημέρα εκδήλωσης της δεύτερης εισβολής το όχημά του δέχτηκε κτύπημα από άρμα μάχης. Κάποιοι σκοτώθηκαν, κάποιοι προσπάθησαν να διαφύγουν και τα κατάφεραν και άλλοι όχι. Ο λόγος για τον Κώστα Γεωργίου Φασσιά από τους Τρούλλους ο οποίος αγνοούνταν από τις 14 Αυγούστου 1974. Ήταν 41 ετών.

Στο φορτηγό επέβαιναν, σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ 20-33 στρατιώτες και έφεδροι. Σύμφωνα με πληροφορίες κάποιου από τους ανθρώπους που επέβαιναν στο φορτηγό, από τους 33 δεκαεπτά αγνοούνται και άλλοι δεκαέξι διασώθηκαν.

Λίγο πριν κτυπηθεί το φορτηγό από βλήμα άρματος μάχης κάποιοι πήδηξαν κάτω. Τέσσερις συνελήφθησαν αιχμάλωτοι και οδηγήθηκαν στο τουρκοκυπριακό χωριό «Μόρα» και πρόσφατα εντοπίστηκαν τα λείψανά τους ύστερα από εκσκαφές της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων.....