Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου 2017

Κεμαλικοί ΑντιΝαζιστές και Ναζιστές ΑντιΚεμαλικοίΚεμαλικοί ΑντιΝαζιστές και Ναζιστές ΑντιΚεμαλικοί

Μέρος της ομιλίας στην εκδήλωση που οργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδίτη.

H ιστορία και ο τόπος μας έχουν ατελείωτα μαρτύρια και μάρτυρες. Από τα τάγματα εργασίας, τις πορείες θανάτου, τα "Άουτσβιτς εν ροή" όπως ευφυώς τις ονόμασε ο Πολυχρόνης Ενεπεκίδης, μέχρι τους βιασμούς των γυναικών και την αρπαγή των παιδιών. Φυσικός και ηθικός αυτουργός ο Μουσταφά Κεμάλ, ο δάσκαλος του Χίτλερ.

Αντιστοίχως ο ελλαδικός τόπος μετρά 1170 μαρτυρικά χωριά και πόλεις, όπου οι Ναζί και οι συνεργάτες τους διέπραξαν εγκλήματα τις περισσότερες φορές με μανία και διαστροφή. Επειδή το πρώτο έγκλημα, αυτό της Γενοκτονίας δεν τιμωρήθηκε, επαναλήφθηκε ως Ολοκαύτωμα. Ανάμεσα στα θύματα της Ναζιστικής θηριωδίας ήταν και διασωθέντες από τη δράση της Κεμαλικής εγκληματικής οργάνωσης. 

Στον τόπο αυτό, στην ιστορία του,  δεν χωρούν  ΦιλοΚεμαλικοί ΑντιΝαζιστές και ΦιλοΝαζιστές ΑντιΚεμαλικοί. Δε χωρούν καταστάσεις και πρόσωπα που τιμούν τον Κεμάλ και μισούν τον Χίτλερ  και τιμούν τον Χίτλερ και μισούν τον Κεμάλ. Η περίπτωση του φυλακισμένου στα Τουρκικά κάτεργα συμπατριώτη μας Γιάννη-Βασίλη Γιαϊλαλί και της συντρόφου του Meral Geylani είναι η τελευταία περίπτωση όπου  αυτή η διαστροφή εμφανίζεται ξανά. 

Κεμαλισμός και Ναζισμός είναι ένα και το αυτό. Δάσκαλος Κεμάλ και μαθητής Χίτλερ, κατά τα λεγόμενα του αρχηγού των Ναζί. 
Οφείλουμε λοιπόν να συνεχίσουμε τον αγώνα αναγνώρισης, σπάζοντας το αυγό του φασιστικού φιδιού, αποκαλύπτοντας τον Κεμαλισμό και τη συνέχειά του τον Ναζισμό που δολοφόνησαν εκατομμύρια Έλληνες, Ελληνίδες και παιδιά. Αποκαλύπτοντας την Αλήθεια, τη Μνήμη, την Ιστορία.