Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Από τη Σταύρωση στην Ανάσταση




  Θ. Μαλκίδης 

Από τη Σταύρωση  στην Ανάσταση


Μέρος της ομιλίας στην εκδήλωση της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας που έγινε στο Αγρίνιο

«... Ερχόμαστε, όπως ο λύκος που πέφτει σε κοπάδι προβάτων.  Τώρα δεν είστε πλέον μόνοι σας! Και δε θα έχετε μεγάλη χαρά με εμάς!» (Γιόσεφ  Γκέμπελς- Εφημερίδα Der Angriff, 30 Απριλίου 1928)

«... Σε μία εποχή παγκόσμιου ψεύδους το να λες την αλήθεια, είναι πράξη επαναστατική!» (Τζόρτζ Όργουελ )



Η προπαγάνδα η οποία  εδώ και οχτώ  ακριβώς χρόνια υλοποιείται με πρόσχημα την «κρίση» αρχικώς δανεισμού και μετά χρέους, έχει ξεπεράσει πλέον κάθε όριο.
Από το Καστελόριζο,  την πρώτη δανειακή σύμβαση το 2010 (Μνημόνιο) και την έλευση της Τρόικας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής- Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, τη ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, του Εφαρμοστικού, τις δόσεις που για να τις πάρουμε πρέπει να ληφθούν συνεχώς νέα μέτρα, μέχρι  σήμερα, τα «επιχειρήματα» παραμένουν τα ίδια.

 «Καταστροφή, χάος,   χρεοκοπία, στάση πληρωμών, μονόδρομος, οι εταίροι απαιτούν, έξοδος από το ευρώ, πτώχευση, δεν υπάρχει άλλος δρόμος, κυβερνήσεις συνεργασίας- ενότητας, σωτηρίας κλπ».

Για να γλυτώσει λοιπόν ο λαός τη χρεοκοπία και τα υπόλοιπα οφείλει να υποστεί  την προπαγάνδα και μαζί την εξαθλίωση και την φτώχεια, την ανεργία και το θάνατο, την καταστροφή της παιδείας και της κοινωνίας, την αλλαγή εκ βάθρων της οικογένειας, την παρά φύση κατάσταση έξω από την παράδοσή μας, την πίστη και την αντιστασιακή μας ιστορία, τη σκύλευση της μνήμης των θυμάτων των Ελληνικών ολοκαυτωμάτων, από τη Σμύρνη και την Τραπεζούντα, μέχρι το Δίστομο, τα Καλάβρυτα, και σήμερα στο Αιγαίο, στην Κύπρο και τη Θράκη.

Είναι προφανές ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Από τη Στάυρωση οφείλουμε να αγωνιστούμε για την Ανάσταση!

Η προπαγάνδα και το ψεύδος ξεχείλισε! Λένε για  το Σύνταγμα, τους θεσμούς και άλλα συναφή  και δεν έχουν ζητήσει ούτε ένα συγνώμη.  Η Ελλάδα θα σωθεί από το λαό της. Αυτό που παρακολουθούμε είναι ο επιθανάτιος ρόγχος του παλιού  πολιτικού συστήματος  και οφείλουμε όλοι μας να αγωνιστούμε για την εξαφάνισή του.