Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

Μία ακόμη νίκη :Στις ΗΠΑ διδάσκεται η Γενοκτονία των Ελλήνων

 


Θ. Μαλκίδης 

Στις ΗΠΑ διδάσκεται η Γενοκτονία και  η Τουρκία την αρνείται και την επαναλαμβάνεται. 

Είναι αρκετοί , εντός και εκτός Ελλάδας, αυτοί που   γνωρίζουν τον αγώνα μου για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων και για την ανάγκη της  διδασκαλίας  στην εκπαίδευση, αγώνας ο οποίος έχει  μεγάλο κόστος, αλλά και μεγάλη ηθική ανταμοιβή . 

Έτσι νιώθω θαυμάσια για το γεγονός ότι στις πολιτείες της  Μασαχουσέτης, του Μίτσιγκαν, του Ρόουντ Άιλαντ,του Ιλινόις και της Καλιφόρνια, υπάρχει  διδασκαλία της Γενοκτονίας ! 



Την ίδια στιγμή  η Τουρκία αρνείται τη Γενοκτονία  και σήμερα την επαναλαμβάνει, ενώ η  Ελλάδα με τα <<ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα>> την έχει θέσει εκτός ύλης ......

Ο  νόμος H.566 / S.327  αναφέρει ότι οι φοιτητές της Μασαχουσέτης εκπαιδεύονται για γενοκτονίες που περιλαμβάνουν, αλλά δεν περιορίζονται σε αυτές, τη γενοκτονία των Αρμενίων, το Ολοκαύτωμα, τη Γενοκτονία Πείνας στην Ουκρανία, την  Γενοκτονία των Ελλήνων και τις πρόσφατες θηριωδίες στη Βοσνία, την Καμπότζη, τη Ρουάντα και το Σουδάν. Η νομοθεσία δίνει τη διακριτική ευχέρεια στις σχολικές επιτροπές να ενσωματώνουν την εκπαίδευση για γενοκτονία κατά τη διάρκεια των κατάλληλων χρόνων στο σχολικό πρόγραμμα σπουδών στη Μέση σχολή ή / και στο λύκειο.