Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

To κράτος-μαφία σταμάτησε έλεγχο σε πλοίο του για όπλα!




Η Γερμανία δήλωσε πως η Τουρκία σταμάτησε έλεγχο για όπλα σε πλοίο που πήγαινε στην Λιβύη

ΒΕΡΟΛΙΝΟ (REUTERS) : Kαι οι δύο χώρες επιβεβαίωσαν πως τη Δευτέρα η Τουρκία απέτρεψε γερμανικές δυνάμεις που ανήκαν σε στρατιωτική μονάδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να κάνουν πλήρη έλεγχο σε τουρκικό μεταφορικό πλοίο που είχαν υποπτευθεί πως μετέφερε όπλα προς την Λιβύη.


Το γερμανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως στρατιώτες από της φρεγάτας Αμβούργο επιβιβάστηκαν στο τουρκικό φορτηγό Rosaline-A, αλλά χρειάστηκε να εγκαταλείψουν τον έλεγχο και να αποσυρθούν όταν η Τουρκία διαμαρτυρήθηκε στην αποστολή της ΕΕ. Η φρεγάτα επιχειρούσε στη Μεσόγειο ως μέρος της ειρηνευτικής αποστολής της ΕΕ, που στοχεύει να σταματήσει τα όπλα που φτάνουν στις αντιμαχόμενες παρατάξεις στη Λιβύη.

Ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου άμυνας ανέφερε πως “Μέχρι τη στιγμή που οι στρατιώτες έφυγαν από το πλοίο δεν είχαν βρει κάτι ύποπτο”.

Τουρκικές πηγές ασφαλείας ανέφεραν ότι το πλοίο Rosalina-A, μετέφερε διάφορα υλικά όπως τρόφιμα και μπογιές και ότι η ομάδα αναζήτησης παραβίασε το διεθνές δίκαιο καθώς δεν περίμενε την άδεια από την Τουρκία. ανέφεραν επίσης ότι οι στρατιώτες δεν βρήκαν τίποτε παρά το ότι πέρασαν όλη τη νύχτα ανοίγοντας εμπορευματοκιβώτια στο πλοίο. Μία πηγή ανέφερε πως “μετά την έρευνα που διήρκεσε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες οι στρατιώτες κατάλαβαν ότι δεν υπήρχε τίποτα στο πλοίο εκτός από ανθρωπιστική βοήθεια τρόφιμα όπως μπισκότα και υλικά βαφής και έφυγαν από το πλοίο” .

…..

Ο Γερμανός εκπρόσωπος ανέφερε ότι η φρεγάτα Αμβούργο είχε ακολουθήσει την τυπική διαδικασία περιμένοντας τέσσερις ώρες για έγκριση από τη χώρα σημαίας και μετά επιβιβάστηκαν. Αργότερα όταν έφτασε η ένσταση, αποσύρθηκαν. “Ολες οι διαδικασίες ακολουθήθηκαν σωστά”, δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Germany says Turkey stopped it checking ship for arms-running to Libya | Reuters