Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021

Έντεκα χρόνια μετά την αναγνώριση της Γενοκτονίας από το Κοινοβούλιο της Σουηδίας, ο αγώνας για τη Δικαιοσύνη συνεχίζεται !

 


Θ. Μαλκίδης 

Έντεκα χρόνια μετά ο αγώνας για την Αλήθεια, τη Μνήμη και την Ιστορία συνεχίζεται !

Πριν έντεκα ακριβώς χρόνια  το Κοινοβούλιο της Σουηδίας, ψήφιζε  την αναγνώριση της Γενοκτονίας εναντίον Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων. Μία Γενοκτονία η οποία επειδή δεν τιμωρήθηκε επαναλήφθηκε και επαναλαμβάνεται από τον ίδιο θύτη και τους μαθητές του  στη Σμύρνη, στο Δίστομο, στα Καλάβρυτα, στην Κύπρο, στο Αιγαίο, στον Έβρο .  




Για για τη γνώση της Ιστορίας και της Αλήθειας,  πέραν από τις αντιδράσεις της Τουρκίας για την πρωτοβουλία μας με την ανάκληση του πρέσβη της στη Στοκχόλμη, οφείλω να αναφέρω την απόπειρα της Αθήνας ακόμη και λίγο πριν τη ψηφοφορία για να αποσυρθεί το αίτημα αναγνώρισης (!)  και βεβαίως τα ονόματα των πρωταγωνιστών της σπουδαίας αυτής πράξης :



Κ.Φραγγίδης,  N. Φραγγίδου,  Τ. Σταφιλίδης,  Χ.Λίντε,  Φ. Μαλμ,  Μ.Χαραλαμπίδης,  Γ. Αβτζί, Θ. Μαλκίδης.

Της αναγνώρισης είχαν προηγηθεί  ενέργειες και πράξεις αναντίστοιχες με την ηθική και πολιτική υποχρέωση της Ελλάδας να αναδείξει το μαζικό έγκλημα: την 19η Μαίου 1996 προσγειώνονται τουρκικά αεροσκάφη στην προσφυγική Νέα Αγχίαλο Μαγνησίας και το ίδιο έτος γίνεται η συναυλία Ρουβά – Κούτ στην ημικατεχόμενη Κύπρο. Την 19η Μαίου 1998 γίνεται απόπειρα να σταλεί η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στις εορτές μνήμης του Κεμάλ στην Άγκυρα (!) ενώ ακολουθούν οι καταθέσεις στεφάνων Έλληνα πρωθυπουργού  και  υπουργού εξωτερικών  στον υπεύθυνο της Γενοκτονίας, τον Μουσταφά Κεμάλ! 




Είναι γεγονός ότι παρά την ελλαδική αδιαφορία και στάση αποσιώπησης της αλήθειας  και την τουρκική άρνηση και προπαγάνδα, η ιστορική περίοδος που διανύουμε δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για την αναγνώρισης της Γενοκτονίας. Ο φασισμός των Νεότουρκων και του Κεμάλ που δολοφόνησε τους προγόνους μας αποκαλύπτεται και καταρρέει. Τα εγκλήματά του φανερώνονται. Σε όλη την Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, ακόμη και στην Τουρκία γίνεται πλέον κατανοητό ότι χωρίς τη γνώση της τραγικής αυτής σελίδας που γνώρισαν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, καθώς και άλλοι λαοί, χωρίς δηλαδή της ανάδειξης της Γενοκτονίας, δεν μπορεί να υπάρξει ολοκληρωμένη προσέγγιση της ιστορίας, δεν μπορεί να υπάρξει φιλία και συνεργασία.

Η Αλήθεια και η Δικαιοσύνη θα νικήσει !


Αποτέλεσμα εικόνας για Μαλκίδης γενοκτονία













































Η συνέντευξή μου στη Βεργίνα Τηλεόραση