Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021

Aπαίτηση Πενταρόβσκι να αλλάξουν οι πινακίδες που γράφουν Σκόπια…



Με… άγρια καρφώματα αποφάσισε να ανταποδώσει τη φιλοξενία 

στην Αθήνα ο πρόεδρος των Σκοπίων Στέβο Πενταρόφσκι

θριαμβολογώντας σε μέσα των Σκοπίων για το πόσα… κατάφερε να πάρει από την ελληνική πλευρά.


Σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται τα ΜΜΕ της γειτονικής μας χώρας σχετικά με τα τρία μνημόνια που δεν έχουν ακόμα κυρωθεί στο ελληνικό Κοινοβούλιο, 

ο Στέβο Πενταρόφσκι ανέφερε ότι ο Μητσοτάκης τού συνέστησε υπομονή, δεσμευόμενος ότι θα περάσουν από τη Βουλή «με την πρώτη βολική πολιτική στιγμή».

Σύμφωνα μάλιστα με όσα διατυπώθηκαν σε ΜΜΕ των Σκοπίων, ο κύριος Πενταρόφσκι σημείωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε αυτολεξεί ότι η κατάσταση επηρεάζεται από εσωτερικές πολιτικές καταστάσεις στη χώρα.

Ταυτόχρονα, ο Στέβο Πενταρόφσκι δήλωσε δημοσίως ότι έθεσε το ζήτημα της αντικατάστασης των οδικών πληροφοριακών πινακίδων στο ελληνικό οδικό δίκτυο, που αναφέρει τη χώρα του ως «Σκόπια» ή «ΠΓΔΜ» και  έλαβε μάλιστα τις διαβεβαιώσεις πως θα γίνουν αλλαγές και πως η αντικατάσταση αποτελεί αρμοδιότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. «Οσον αφορά τις πινακίδες που φέρουν το παλαιό όνομα της χώρας μας, έλαβα διαβεβαιώσεις πως θα αλλάξουν και πως είναι αρμοδιότητα των δήμων στο βόρειο τμήμα της Ελλάδας, πριν από τα σύνορα» δήλωσε ο κ. Πενταρόφσκι.