Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

Αφού ο Πορθητή κατέλαβε την Κωνσταντινούπολη στα 21, εμείς μπορούμε να κάνουμε τα πάντα¨…

 

Οι δηλώσεις Ερντογάν έγιναν στο αεροπλάνο κατά τη διάρκεια της επιστροφής του από το Τουρκμενιστάν.

Μεταξύ άλλων είπε και τα εξής :

 

 

¨Το 2013 είχα δήλωσει πώς “Ο 21ος αιώνας θα είναι ο αιώνας της Τουρκίας”. Αυτό ταυτόχρονα σήμαινε ότι οι Τούρκοι θα οικοδομήσουν έναν τέτοιο αιώνα. Εμείς αυτή τη στιγμή το έχουμε πετύχει αυτό.

Στο αναπτυξιακό μας ταξίδι προτεραιότητα πάντα ήταν οι επενδύσεις, η παραγωγή, η απασχόληση και οι εξαγωγές. Θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε προς τους στόχους μας χωρίς να δίνουμε σημασία στους τελάληδες της καταστροφής, στους εντολοδόχους οικονομολόγους και στους οικονομικούς δολοφόνους .

Τα προβλήματα στις τιμές που διαμορφώθηκαν από τις κινήσεις στη συναλλαγματική ισοτιμία που δεν είχαν οικονομική βάση, θα τα λύσουμε με επενδύσεις, απασχόληση και παραγωγή. Θα αναπτυχθούμε Και όσο αναπτυσσόμαστε το έθνος μας θα κερδίζει. Πρέπει να το πω πολύ ξεκάθαρα. Από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε την εξουσία ως τώρα, η θέση μας είναι υπέρ των χαμηλών επιτοκίων, ενώ για τη σχέση επιτοκίων-πληθωρισμού, εγώ συνεχώς δηλώνω πως τα επιτόκια είναι αιτία και ο πληθωρισμός είναι το αποτέλεσμα. Αυτή η θέση μου δεν έχει αλλάξει. Και σήμερα αυτή τη θέση πιστεύω και υπερασπίζομαι.

Το επίκεντρο της δράσης μας ήταν το εξής : Ο πρόγονος μας ο Πορθητής κατέλαβε την Κωνσταντινούπολη στα 21 του χρόνια. Αν οι μεγάλοι αυτού του έθνους πραγματοποιούν μία κατάκτηση στα 20 τους χρόνια, με την εμπιστοσύνη που κληρονόμησε αυτό το έθνος, εμείς μπορούμε πια με την άδεια από τον Αλλάχ να πετύχουμε τα πάντα.

(Για τις σχέσεις με Αίγυπτο και Ισραήλ)

Σε αυτές τις χώρες δεν έχουμε πρέσβη άλλα επιτετραμμένο. Αυτά τα βήματα θα τα κάνουμε σταδιακά μέσα από ένα καθορισμένο ημερολόγιο. Όπως έγινε ένα βήμα με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, παρόμοια βήματα θα κάνουμε και με άλλους.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 5 εκατομμύρια πρόσφυγες στη χώρα μας. Εμείς αυτούς τους φιλοξενούμε και κάνουμε ότι περνά από τα χέρια μας. Διότι η φιλοξενία έχει μία ξεχωριστή θέση μέσα στις αξίες αυτού του έθνους. Εμείς αυτό το συνεχίζουμε και θα το συνεχίσουμε και περαιτέρω.¨

Πηγή : https://www.yenisafak.com/gundem/cumhurbaskani-erdogan-bizi-istedikleri-cizgiye-cekmek-isteyenlerin-kur-faiz-oyunlarina-prim-vermeyiz-3723601