Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

Τουρκικό ΥΠΕΞ : ¨Καταδικάζουμε την βαριά-πενταετή ποινή φυλάκισης του γραμματέα του προξενείου μας¨…

 


moΚαταδικάζουμε την βαριά-πενταετή ποινή φυλάκισης που μετά από τριήμερη δίκη που ξεκίνησε στις 13 Δεκεμβρίου 2021, επιβλήθηκε  στον συμβεβλημένο γραμματέα του Γενικού Προξενείου  μας στη Ρόδο από το μικτό ορκωτό δικαστήριο Δωδεκανήσου Ρόδου σχετικά με την δήθεν κατασκοπεία.
 
 

Μετά από τη σύλληψη του γραμματέα του Προξενείου μας στις 18 Δεκεμβρίου 2020,  δημοσιεύτηκαν στον ελληνικό τύπο αβάσιμες ειδήσεις και σχόλια με στόχο την πίεση της κοινής γνώμης και της δικαιοσύνης.

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης ακροαματικής διαδικασίας στη Ρόδο παραβιάστηκαν όλες οι αρχές του δικαίου συμπεριλαμβανόμενο του Διεθνούς δικαίου και του ιδιωτικού Διεθνούς δικαίου. Ακόμη και το δικαίωμα υπεράσπισης καταπατήθηκε λόγω των διαδικαστικών παραβάσεων του δικαστηρίου. Ο εισαγγελέας και η σύνθεση των δικαστών ενήργησαν με προκατάληψη.

Η δημοσίευση της ετυμηγορίας στον ελληνικό τύπο πριν ανακοινωθεί από το ίδιο το δικαστήριο απέδειξε για άλλη μία φορά τις ατασθαλίες στην δικαστική διαδικασία.

Θα συνεχίσουν να γίνονται όλα τα απαραίτητα βήματα στο ελληνικό εσωτερικό δίκαιο και το διεθνές δίκαιο με σκοπό την προστασία των δικαιωμάτων του προσωπικού μας.

https://www.mfa.gov.tr/no_-420_-rodos-baskonsoloslugumuz-sozlesmeli-sekreterinin-sozde-casusluk-suclamasiyla-yargilanmasi-hk.tr.mfa