Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα: «Υπερδομές: ‘Εθνικό Σύστημα Υποδοχής’ (!!) και ΟΧΙ Αποτροπής»

 

Η πραγματικότητα μέσα από στοιχεία και γεγονότα, «συμπιεσμένη» σε επτά σημεία

 

 

1. Τουρκία : Αμφισβητεί την κυριαρχία των νησιών και χρησιμοποιεί τους μεταμφιεσμένους μετανάστες ως όπλο εκβιασμού παντού (Αιγαίο , Έβρος, Πολωνία, Λετονία, κλπ).

2. ΕΕ : Μόνο η Γερμανία αναζητά 400 χιλιάδες μετανάστες τον χρόνο. Η Ε.Ε. χρηματοδοτεί τις Υπερδομές στον Έβρο και το Αιγαίο με 300.000.000 ευρώ. Προκρίνεται η ελεγχόμενη μετανάστευση με φιλτράρισμα των ροών στα σύνορα, όπως άλλωστε ζητείται από το προωθούμενο νέο ευρωπαϊκό σύμφωνο μετανάστευσης.

3. Γερμανία – Τουρκία : Σχηματίζεται μέσα από το μεταναστευτικό μία WIN-WIN κατάσταση με θύμα την Ελλάδα.

4. Ελλάδα: Εξέταση ασύλου, στο 50% οι θετικές αποφάσεις. Οι υπόλοιπες μισές με απορριπτική, καμία απέλαση ή επιστροφή. Μόνιμος ο εγκλωβισμός μεταναστών στην Ελλάδα.

5. Ελλάδα: (διαμονή, διατροφή, περίθαλψη) και μηνιάτικο ίσο με τον βασικό μισθό Τουρκίας.

6. Ελλάδα : Αποδοχή δημιουργίας “ανεξάρτητου” μηχανισμού εποπτείας συνόρων. Κατασκευή Υπερδομών, μία ανάσα μόλις από την Τουρκία, με εξέταση ασύλου και παροχές εντός αυτών. Αναπόφευκτη η έλξη των ροών με ταυτόχρονη πριμοδότηση των διακινητών.

7. Μηταράκης : (δηλώσεις 25-1-20) “Ιδεολογική μας επιλογή οι νέες (Υπερ)δομές”.

Πέρα βέβαια από την “ιδεολογική” προσέγγιση του κ. Μηταράκη, υπολογίσετε ότι για το μόνο πράγμα που εισρέει πακτωλός κοινοτικών κεφαλαίων δισεκατομμυρίων ευρώ, χωρίς κανένα έλεγχο και κόπο προς την κυβέρνηση αφορά το μεταναστευτικό, ασχέτως αν ταυτόχρονα δεσμεύεται το μέλλον της Ελλάδας. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, ότι το Υπουργείο Μετανάστευσης βάφτισε τις Υπερδομές με τον ευφάνταστο τίτλο “Εθνικό Σύστημα Υποδοχής” και ΟΧΙ Αποτροπής!