Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022

Καλόν αγώνα στον Παράδεισο Χρήστο Κυριακίδη

 


Θεοφάνης Μαλκίδης 

Χρήστο Κυριακίδη 

 με λόγο και έργο, βρισκόσουν πάντα στην πρώτη γραμμή για τον Ελληνισμό, για την αυτοδιοίκηση, για τη γενέθλια γη σου  το Μικροχώρι Δράμας, 

ήσουν πάντα δίπλα μου, είτε για τη Μακεδονία, είτε για τον Πόντο, είτε για τον άνθρωπο.



Ο Θεός που τόσο αγάπησες σε ήθελε κοντά του, και σε πήρε μόλις στα τριανταοκτώ σου χρόνια.


Χρήστο , θαρραλέε συναγωνιστή και αγαπημένε μου φίλε σε ευχαριστούμε για όσα προσεφερες στην Πατρίδα, σε ευχαριστώ για την απέραντη αγάπη σου και για την ανεκτίμητη φιλία σου!


Καλό Παράδεισο, Καλή Αντάμωση και Καλή Ανάσταση!


Υ. Γ. Ο Χρήστος Κυριακίδης ήταν αντιδήμαρχος  Δράμας, ενώ υπήρξε και πρόεδρος της Κοινότητας Μικροχωρίου και πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Παναγία Σουμελά» στο Μικροχώρι.

Ένθερμος, πρωτεργάτης και συμπαραστάτης σε ότι έχει σχέση με τον ποντιακό, προσφυγικό και οικουμενικό Ελληνισμό ο Χρήστος Κυριακίδης, πριν από λίγες ημέρες, την εορτή των Θεοφανείων, βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολη, την οποία συνήθιζε να επισκέπτεται τακτικά, και έπεσε στον Κεράτιο Κόλπο στην Κωνσταντινούπολη για  το Σταυρό: 

<<Ευχαριστώ τον Θεό που με αξίωσε για πρώτη φορά στη ζωή μου να βουτήξω στα παγωμένα νερά των Θεοφανίων. Με αξίωσε να ζήσω αυτήν την εμπειρία και την ευλογία, στα νερά του Κεράτιου Κόλπου, στην Κωνσταντινούπολη. Το Άγιο πνεύμα να φωτίζει και να καθοδηγεί όλο τον κόσμο!>>

Η εξόδιος ακολουθία του Χρήστου θα τελεστεί στον Ι. Ν. Αγίας Τριάδας Μικροχωριου, τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου και ώρα 2μμ.