Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022

Τούρκος πρώην υπουργός δικαιολογεί τον ¨Φόρο Περιουσίας¨ του 1942 εναντίον των Ελλήνων…

 


Ο Ομέρ Τζαχίτ Καϊρά γεννήθηκε στην Τραπεζούντα το 1917 και πέθανε στις 30/1/2021 σε ηλικία 104 ετών . Σπούδασε πολιτικές επιστήμες και εργάστηκε σε διάφορες κρατικές θέσεις θέσεις. Μέχρι που έφτασε να γίνει και υπουργός Ενέργειας στην κυβέρνηση του Ετσεβίτ στην δεκαετία του 1970.

 

Στο παρακάτω βίντεο που είναι του 2016 ακούμε δηλώσεις που έκανε το 2016 στο κανάλι HABERTURK. Εκεί υπερασπιζόμενος τον ¨Φόρο Περιουσίας¨ που ληστρικά επέβαλαν σε μειονοτικούς οι τουρκικές αρχές το 1942, τον ακούμε να λέει με κυνικότητα τα εξής:

¨Στην Τουρκία οι Εβραίοι είναι μεταξυ των πιο πλούσιων. Έτσι δεν είναι ; Ένας από αυτούς που παραπονέθηκαν πολύ ήταν και ο κύριος Αλατόν. Ο Αλατόν λέει πως ” Έβαλαν στον πατέρα μου ένα  φόρο, δεν το πλήρωσε και πήγε. (εξορία εννοεί)  στο Ασκαλέ”.   Μετά γύρισε από το Ασκαλέ. Δεν του έβαλαν φόρο και ίσως δεν το πλήρωσε. Μα είστε σε μια πατρίδα που είναι σε πόλεμο. Σε μια πατρίδα στην οποία είστε μουσαφίρηδες. Σε μια πατρίδα στην οποία είστε ξένοι. Αλλά είστε υπό την ασφάλεια εκείνης της χώρας. Δεν θα την βοηθήσετε να σταθεί στα πόδια της;  Εκείνοι δεν βοήθησαν !  Μα εσείς είστε μεταξύ των πιο πλούσιων ανθρώπων. Γιατί παραπονιέστε ;  Μήπως εμείς δεν ξέρουμε στην Τουρκία την κατάσταση με τις περιουσίες ; ¨

Είστε λέει ¨ξένοι¨ …
 
Άρα κρίνει ως λογικό να επιβάλλεται ένας ρατσιστικός φόρος ΜΟΝΟ για τους Εβραίους, Έλληνες κι Αρμένιους…
Για όποιον ενδιαφέρεται το βίντεο στα τουρκικά είναι το παρακάτω :
https://www.youtube.com/watch?v=7lgzt3zYPoY