Κυριακή 6 Μαρτίου 2022

¨Υπενθυμίζω ότι η Μαύρη Θάλασσα μέχρι χθες ήταν σαν τουρκική λίμνη¨…

 

Σε ομιλία που έκανε στην κοινοβουλευτική του ομάδα ο αρχηγός των Γκρίζων Λύκων και συγκυβερνήτης με τον Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί μεταξύ άλλων επέκρινε έντονα τον Πούτιν και είπε :

 

 

¨Τα χαράματα της Πέμπτης 24 Φεβρουαρίου 2022, η Ρωσική Ομοσπονδία εξαπέλυσε μια άδικη και παράνομη εισβολή εναντίον της γειτονικής Ουκρανίας, κάτι που δεν μπορεί να εγκριθεί με κανέναν τρόπο.

Αυτή η στρατιωτική επιχείρηση είναι εντελώς αντίθετη με το διεθνές δίκαιο, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, την ανεξάρτητη πολιτική της ύπαρξη και τη διαδικασία του Μινσκ.

Η προσπάθεια του Πούτιν να δικαιολογήσει την αιματηρή εισβολή με ιστορικά ψεύδη,  είναι ένα νοσηρό και τραγικό παράδειγμα της ταλάντευσης του εν μέσω εσφαλμένης λογικής και αντιφάσεων. Επίσης ο στόχος του Πούτιν να αναστήσει τη γεωπολιτική του 19ου αιώνα δεν θα σημαίνει τίποτα άλλο παρά μια προσπάθεια να παίξει μια πολύ επικίνδυνη ρωσική ρουλέτα.

Ο ισχυρισμός της Ρωσίας πως το αυτονομημένο Ντονμπάς ιστορικά υπήρξε μέρος της και ότι υπερασπίστηκαν τις άκρες της Ουκρανίας ενάντια στους Οθωμανούς, είναι λανθασμένος και επιτείνει την σύγχυση. Υπενθυμίζω ότι η Μαύρη Θάλασσα μέχρι χθες ήταν σαν τουρκική λίμνη. Το βόρειο τμήμα της Mαύρης Θάλασσας ήταν κάποτε τουρκική πατρίδα. Οι μνήμες της γνωστής ως Μετανάστευσης των Φυλών κατά την οποία οι πρόγονοι μας πατώντας σε εκείνα τα εδάφη πέρασαν στη Δύση, καίνε ακόμη σαν φωτιά στη συνείδηση του τουρκισμού¨